-

 • KWALITEIT
 • HYGIËNE
 • NATURAL
 • PROFESSIONEEL

Body shaping

Het de jaren vermindert de collageenproductie in de huid waardoor de huid slapper wordt, volume v verliest en gaat hangen. We kunnen fillers gebruiken om volume weer te herstellen. Vaak wordt bij het gebruik van fillers vooral aan het gezicht gedacht, maar fillers kunnen op meer plekken in het lichaam worden geïnjecteerd. Denk bijvoorbeeld aan het verzachten van rimpels bij de knieën en ellebogen, maar ook aan het liften of vergroten van de billen. Het product dat we hiervoor gebruiken heet Sculptra.

Sculptra

Sculptra is een ander soort filler dan een filler op basis van hyaluronzuur. De stof poly-L-melkzuur, in Sculptra, zet het lichaam geleidelijk aan het werk om collageen aan te maken. Dat betekent dat het even duurt tot je het resultaat ziet van je behandeling, maar je geduld wordt beloond – het resultaat blijft namelijk 2 tot 3 jaar. Wat Sculptra ook anders maakt dan de fillers die je waarschijnlijk gewend bent, is dat Sculptra heel goed te gebruiken voor grotere oppervlaktes. We kunnen met Sculptra dus bijvoorbeeld jouw hip dips opvullen!

 

Body shaping kan onder andere voor de volgende gebieden:

 • Opvullen Hip dips
 • Butt lift
 • Bilvergroting
 • Onderarm lift
 • Rimpels op het decolleté
 • Knieën
 • Ellebogen

-- FAQ

Meer informatie

Fillermerken die wij gebruiken

Wij gebruiken fillers met hyaluronzuur. Dit is een niet-permanente lichaamseigen stof. Hyaluronzuur staat erom bekend dat het de vochtbalans ondersteunt en daardoor voor volume en hydratatie van de huid zorgt. Merken die wij gebruiken zijn: Stylage, Belotero, Teosyal en Radiesse. Radiesse bevat ook nog calcium. Dit stimuleert het collageen in uw huid waardoor deze sterk verbetert.

De behandelprocedure

De behandelprocedure bestaat uit de volgende onderdelen: een gratis intakegesprek van 10 minuten, eventueel een verdoving, de administratieve afhandeling, de behandeling zelf, instructies van de arts voor een zo optimaal mogelijk resultaat en eventueel een controle-afspraak.

Advies op maat

Allereerst krijgt u advies op maat van een van onze artsen. Onze artsen zijn gespecialiseerd in de anatomie en fysiologie van het verouderingsproces. Met zeer kleine hoeveelheden filler zorgen zij voor mooie, natuurlijke eindresultaten. Tijdens een vrijblijvende intake van 10 minuten bespreekt een van hen uw wensen en de mogelijkheden met u. Ook vertelt hij u wat u kunt verwachten van de behandeling. Deze vrijblijvende intake kunt u overigens ook los van de behandeling plannen.

Voor de behandeling

Als u verdoofd wilt worden vragen we u 30 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Er zijn 2 opties: verdovende crème of een injectie. Bij de verdovende crème wordt de behandelzone gedeeltelijk maar niet helemaal verdoofd. De crème wordt namelijk oppervlakkig opgebracht. U zult nog steeds wat voelen van de behandeling. Maar een injectie kan zorgen voor meer zwelling en de hoeveelheid filler maskeren. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om niet verdoofd te worden. Bovendien zit er in de filler zelf ook al een verdovend middel: lidocaine. Als u geen verdoving wilt kunt u 15 minuten van tevoren aanwezig zijn, zodat we genoeg tijd hebben voor de administratieve afhandeling.

De behandeling

Tijdens de behandeling zal de arts een paar prikjes zetten in de behandelzone met een ultradunne naald. Daarna zal hij deze locatie masseren zodat de filler goed verspreidt. De behandeling duurt in totaal 10 tot 15 minuten.

Na de behandeling

U zal na de behandeling last hebben van wat blauwe plekken, roodheid en een lichte zwelling. Dit is het meest zichtbaar in de eerste 3 dagen. De gehele ontzwellingsperiode duurt 2 weken. Ook zal er 20 tot 30 procent van het initiële volume afnemen. U hebt ook een aantal instructies van de arts meegekregen voor deze 2 weken. Het is belangrijk deze goed op te volgen, voor een zo goed mogelijk resultaat.

Als u voor de eerste keer komt is het belangrijk dat u weet dat een filler een opbouwtijd nodig heeft van een halfjaar. Pas dan zal de filler optimaal werken. Doorgaans werkt een filler 8 tot 12 maanden. Daarna kunt u terugkomen voor een herbehandeling. 

Controle en kosteloze nabehandeling

Het is mogelijk om 2 tot 3 weken na de behandeling op controle te komen. Als u last heeft van bobbeltjes, asymmetrie of andere oneffenheden kunnen we deze kosteloos nabehandelen. Het is eventueel ook mogelijk een herbehandeling in te plannen.

Veelgestelde vragen

Welke bijwerkingen zijn er?

U kunt last krijgen van een lichte zwelling of wat blauwe plekken. Deze zijn de eerste 3 dagen na de behandeling het meest zichtbaar. Daarna trekken ze weg. Mocht u last krijgen van een allergische reactie, meteen met ons of met de huisarts bellen.

Wanneer mag ik niet met hyaluronzuurfiller worden behandeld?

 • Als u al eerder een overgevoeligheidsreactie had op een hyaluronzuur filler.
 • Als u zwanger bent.
 • Als er al permanent vulmateriaal op de plek van behandeling aanwezig is.
 • Als er een ander vulmateriaal op de plek van behandeling zit waarvan niet duidelijk is of dit met hyaluronzuur samen kan gaan.
 • Als u lijdt aan een (actieve) herpes simplex infectie (koortslip). Injecties in de (boven)lip kunnen zelfs een koortslip uitlokken.


Wat is het verschil tussen de Radiesse filler en hyaluronzuurfiller?

Wij passen 2 soorten fillers toe: hyaluronzuurfillers en collageen-stimulerende fillers met hyaluronzuur. De hyaluronzuurfillers die wij gebruiken zijn van de A-merken Stylage, Belotero en Teosyal. De collageen-stimulerende fillers die wij gebruiken zijn van het merk Radiesse. 

Hyaluronzuur komt ook in je eigen lichaam voor en het is een organisch afbreekbaar materiaal. Fillers die alleen hyaluronzuur bevatten herstellen het volume van het gelaat. Een collageen-stimulerende filler zoals Radiesse bevat, naast hyaluronzuur, calcium. Dit mineraal zit ook in uw tanden en botten. In de huid zorgt het voor extra collageen-stimulatie. Collageen zorgt ervoor dat de huid stevig is. Een collageen-stimulerende filler zoals Radiesse verbetert dus de huid. De huid komt er gelift en steviger uit te zien. Radiesse kan echter niet in uw lippen, neus en traangoot worden toegepast. Verder is een behandeling met Radiesse op de lange termijn goedkoper dan een behandeling met de andere fillers. Het resultaat houdt namelijk langer aan: 12 maanden en bij een vervolgbehandeling vaak 18 maanden. Wel is er ook bij Radiesse sprake van een opbouwperiode in het eerste halfjaar. 

Waarom gebruiken jullie geen permanente fillers?

Dit is bij wet verboden. De stoffen waaruit permanente fillers bestaan kunnen niet worden afgebroken door het lichaam. Hierdoor loopt u meer kans op bobbels of infecties. Deze complicaties kunnen zelfs jaren later nog optreden. Bij de tijdelijke fillers komen doorgaans geen heftige complicaties voor. Deze zijn dus een stuk veiliger. En als dit wel het geval is dan kunnen de fillers heel eenvoudig worden opgelost met hyaluronidase.

Kan ik mij nog vertonen na de behandeling?

Het kan zijn dat de huid nog wat gezwollen of rood is of dat er wat blauwe plekjes zichtbaar zijn. Dit trekt in 2 tot 3 dagen weg. Gelukkig is dit eenvoudig te camoufleren met make-up. De gehele ontzwellingsperiode duurt 2 weken.

Ik ben al eerder met een filler behandeld, is het schadelijk als er nu een ander fillermerk wordt gebruikt?

Probeer eerst te achterhalen met welke filler u bent behandeld. Dan kunnen we beter inventariseren hoe u op een andere filler zal reageren. Over het algemeen kan u probleemloos verschillende merken gebruiken. Als u ooit met permanente filler bent behandeld raden wij u aan geen filler meer op die betreffende plek te laten injecteren om risico’s te voorkomen. 

Zie ik er niet onnatuurlijk uit na de fillerbehandeling?

Nee, we gaan subtiel te werk. U zal er hooguit frisser en jonger uitzien.

Kan ik de volgende dag werken?

Ja, dat is meestal geen probleem. We raden u wel af om de eerste 48 uur te sporten, de eerste week naar de sauna te gaan of de eerste 2 weken de schoonheidssalon te bezoeken.

Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Botox en fillers zijn allebei injectables, maar ze werken niet op dezelfde manier. Fillers vullen rimpels op en zijn het effectiefst bij diepere rimpels. Denk aan wallen onder uw ogen. Ook kunnen we met fillers de jukbeenderen mooi uit laten komen. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijke verlammen. Hierdoor is er geen contractie of samentrekking van de spieren mogelijk. Daardoor verstrakken de rimpels en komt de huid tot rust. U kunt bepaalde spieren die voor rimpels zorgen tijdelijk niet meer optimaal activeren.

-

Maak een afspraak

Geïnteresseerd geraakt in één van onze behandelingen?
Maak direct online een afspraak met één van onze artsen!

Maak een afspraak Bekijk de prijzen

Scroll naar boven