-

 • KWALITEIT
 • HYGIËNE
 • NATUURLIJK
 • PROFESSIONEEL

Bovenarmlift

Een van de voornaamste redenen dat mouwloze topjes en jurken worden vermeden, is onzekerheid over de bovenarmen. Zelfs als je fit bent en je een laag vetpercentage hebt, kunnen je bovenarmen gaan hangen. Naarmate we ouder worden vertraagt de productie van essentiele proteine in het lichaam die de huid flexibel houden. De huid gaat hangen door de vermindering van elastine en collageen. Sporten geeft niet het gewenste effect en een operatie laat een zichtbaar litteken achter. Sculptra is een speciale filler die de productie van collageen in de huid stimuleert en daardoor de huid van de bovenarm lift, zonder litteken en zonder intensief hertelproces.

Sculptra

Sculptra is een ander soort filler dan een filler op basis van hyaluronzuur. De stof poly-L-melkzuur, in Sculptra, zet het lichaam geleidelijk aan het werk om collageen aan te maken. Dat betekent dat het even duurt tot je het resultaat ziet van je behandeling, maar je geduld wordt beloond – het resultaat blijft namelijk 2 tot 3 jaar. Wat Sculptra ook anders maakt dan de fillers die je waarschijnlijk gewend bent, is dat Sculptra heel goed te gebruiken voor grotere oppervlaktes. We kunnen met Sculptra dus bijvoorbeeld jouw hip dips opvullen!

DlJHx0sXoAANyTZ

 

Body shaping kan onder andere voor de volgende gebieden:

 • Opvullen Hip dips
 • Butt lift
 • Bilvergroting
 • Onderarm lift
 • Rimpels op het decolleté
 • Knieën
 • Ellebogen

Meer informatie

Fillermerken die wij gebruiken

Voor het creëren en herstellen van het volume op grote oppervlaktes in het lichaam gebruiken wij Sculptra. Dit is een ander soort filler dan fillers op basis van hyaluronzuur (zoals Stylage) en/of calcium (zoals Radiesse). Sculptra is een unieke filler op basis van Poly-L-Lactic Acid (PLLA), die de aanmaak van collageen in het lichaam stimuleert. Het volume van het behandelde gebied wordt geleidelijk in 3 tot 6 maanden na de behandeling zichtbaar. Anders dan fillers op basis van hyaluronzuur heb je dus even geduld nodig voor je echt resultaat ziet. Dit geduld wordt wel beloond; het resultaat houdt namelijk 2 tot 3 jaar aan.

De behandelprocedure

De behandelprocedure bestaat uit de volgende onderdelen: een gratis intakegesprek van 10 minuten, eventueel een verdoving, de administratieve afhandeling, de behandeling zelf, instructies van de arts voor een zo optimaal mogelijk resultaat en eventueel een controle-afspraak.

Advies op maat

Om te beginnen krijgt u advies op maat van een van onze artsen. Onze artsen zijn gespecialiseerd in het creëeren en herstellen van volume in het lichaam. Tijdens een vrijblijvende intake van 15 minuten spreekt u uw wensen uit aan de arts en de arts zal aan de hand hiervan een behandelplan opstellen. Ook vertelt de arts wat u kunt verwachten van de behandeling en eventuele alternatieve bespreken. Dit vrijblijvende en kosteloze intakegesprek kunt u ook los van een behandeling plannen.

Voor de behandeling

U kunt een paar dagen voor de behandeling beginnen met het slikken van arnica tabletten. Dit moet niet, maar het mag. Arnica tabletten verminderen de kans op zwelling en blauwe plekken. Ook heeft u meer kans op blauwe plekken bij het nuttigen van alcohol, roken, het eten van knoflook en gebruik van bloedverdunnende medicijnen zoals ibuprofen. 

We vragen u minstens 15 minuten van te voren aanwezig te zijn. Wij hebben dan de tijd voor de administratieve afhandeling. 

De behandeling

Tijdens de behandeling zal de arts prikjes zetten in de behandelzone met een ultradunne naald. Daarna zal hij deze locatie masseren zodat de filler goed verspreidt. De behandeling duurt ongeveer een half uur.

Na de behandeling

U zal na de behandeling last hebben van wat blauwe plekken, roodheid en een lichte zwelling. Dit is het meest zichtbaar in de eerste 3 dagen. De gehele ontzwellingsperiode duurt 2 weken. Ook zal er 20 tot 30 procent van het initiële volume afnemen. U hebt ook een aantal instructies van de arts meegekregen. Het is belangrijk deze goed op te volgen, voor een zo goed mogelijk resultaat. U moet bijvoorbeeld voor de komende 5 dagen na de behandeling voor 5 keer per dag het gebied 5 minuten masseren.

Als u voor de eerste keer komt is het belangrijk dat u weet dat alle fillers een opbouwperiode hebben, dus ook Sculptra. Het kan zijn dat u een paar keer terug moet komen voor het gewenste resultaat. Als het gewenste resultaat is bereikt zal dit 2 tot 3 jaar blijven. Daarna is een touch-up nodig. Waarschijnlijk is er dan minder nodig dan bij de eerste behandeling, maar dit verschilt per persoon en hangt af van uw wensen. 

Controle en nabehandeling

Het is mogelijk om 6 tot 8 weken na de behandeling op controle te komen. Als u last heeft van bobbeltjes, asymmetrie of andere oneffenheden kunnen we deze kosteloos nabehandelen. Het is eventueel ook mogelijk een herbehandeling in te plannen, als u bijvoorbeeld nog niet tevreden bent over het volume of u nog aan het opbouwen bent.

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft het resultaat?

Het kan even duren tot de collageenproductie op gang komt. Dit kan tot wel 6 maanden op zich laten wachten. Het verschilt ook erg per persoon in welke mate collageen door het lichaam wordt aangemaakt. Geduld loont wel, u kunt tot drie jaar genieten van het resultaat. 

Hoe weet ik of deze behandeling de juiste behandeling voor mij is?

De artsen kunnen inschatten of u het beoogde resultaat zal behalen met een behandeling met Sculptra en hoeveel behandelingen u nodig zal hebben. Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kan de arts beoordelen of een armlift met Sculptra bij u past en een prijsinschatting geven.

Is een behandeling met Sculptra vergelijkbaar met een chirurgische armlift?

Een armlift met Sculptra is niet vergelijkbaar met een chirurgische ingreep. Het effect is subtiel.Bij een behandeling met Sculptra wordt geen huid verwijderd zoals bij een chirurgische ingreep. Daarom moet je wel realistisch zijn. De ingreep zorgt voor een subtiele lift. Aangezien het geen chirurgische ingreep is, is er ook geen kans op een zichtbaar litteken. 

Kan ik direct resultaat verwachten na de behandeling met Sculptra?

Voor een behandeling met Sculptra is geduld nodig. Het kan tot wel 6 maanden duren tot het resultaat zich laat zien. Geduld wordt wel beloond, je kan daarna wel tot 3 jaar van het resultaat genieten.

-

Maak een afspraak

Geïnteresseerd geraakt in één van onze behandelingen?
Maak direct online een afspraak met één van onze artsen!

Maak een afspraak Bekijk de prijzen

-- FAQ (gekoppeld)

Scroll naar boven