-

 • KWALITEIT
 • HYGIËNE
 • NATUURLIJK
 • PROFESSIONEEL

Opvullen hip dips

Bijna iedereen heeft hip dips. Vooral als er sprake is van wat minder lichaamsvet is de ruimte tussen het heupbot en het bot van de dijen vaak goed zichtbaar. Hip dips gaan niet weg zonder wat cosmetische hulp. Als je hier wat aan wil doen, maar geen intensieve herstelperiode wil hebben, zoals bij een fat transfer bijvoorbeeld, kan je een behandeling met Sculptra overwegen. Met Sculptra bouw je in (meestal) drie sessies het volume in de hip dips op. Veel klanten kiezen voor een BBL-effect door deze behandeling te combineren met een butt lift of bilvergroting.

Resultaten

Wij begrijpen dat u foto's wil zien van eerdere resultaten voor u een behandeling ondergaat. Wij nemen alleen de privacy van onze klanten uiterst serieus. Daarom is het alleen mogelijk om voor- en nafoto's in te zien tijdens een gesprek met de arts van de klanten die daar uitdrukkelijk toestemming voor hebben gegeven. Wij willen op deze manier voorkomen dat de resultaten van onze klanten in handen van derden terecht komen.

 

Body shaping kan onder andere voor de volgende gebieden:

 • Opvullen hip dips
 • Butt lift
 • Bilvergroting
 • Bovenarmlift
 • Rimpels op het decolleté
 • Knieën
 • Ellebogen

Meer informatie

Fillermerken die wij gebruiken

Voor het creëren en herstellen van het volume op grote oppervlaktes in het lichaam gebruiken wij Sculptra. Dit is een ander soort filler dan fillers op basis van hyaluronzuur (zoals Stylage) en/of calcium (zoals Radiesse). Sculptra is een unieke filler op basis van Poly-L-Lactic Acid (PLLA), die de aanmaak van collageen in het lichaam stimuleert. Het volume van het behandelde gebied wordt geleidelijk in 3 tot 6 maanden na de behandeling zichtbaar. Anders dan fillers op basis van hyaluronzuur heb je dus even geduld nodig voor je echt resultaat ziet. Dit geduld wordt wel beloond; het resultaat houdt namelijk 2 tot 3 jaar aan.

De behandelprocedure

De behandelprocedure bestaat uit de volgende onderdelen: een gratis intakegesprek van 10 minuten, eventueel een verdoving, de administratieve afhandeling, de behandeling zelf, instructies van de arts voor een zo optimaal mogelijk resultaat en eventueel een controle-afspraak.

Advies op maat

Om te beginnen krijgt u advies op maat van een van onze artsen. Onze artsen zijn gespecialiseerd in het creëeren en herstellen van volume in het lichaam. Tijdens een vrijblijvende intake van 15 minuten spreekt u uw wensen uit aan de arts en de arts zal aan de hand hiervan een behandelplan opstellen. Ook vertelt de arts wat u kunt verwachten van de behandeling en eventuele alternatieve bespreken. Dit vrijblijvende en kosteloze intakegesprek kunt u ook los van een behandeling plannen.

Voor de behandeling

U kunt een paar dagen voor de behandeling beginnen met het slikken van arnica tabletten. Dit moet niet, maar het mag. Arnica tabletten verminderen de kans op zwelling en blauwe plekken. Ook heeft u meer kans op blauwe plekken bij het nuttigen van alcohol, roken, het eten van knoflook en gebruik van bloedverdunnende medicijnen zoals ibuprofen. 

We vragen u minstens 15 minuten van te voren aanwezig te zijn. Wij hebben dan de tijd voor de administratieve afhandeling. 

De behandeling

Tijdens de behandeling zal de arts prikjes zetten in de behandelzone met een ultradunne naald. Daarna zal hij deze locatie masseren zodat de filler goed verspreidt. De behandeling duurt ongeveer een half uur.

Na de behandeling

U zal na de behandeling last hebben van wat blauwe plekken, roodheid en een lichte zwelling. Dit is het meest zichtbaar in de eerste 3 dagen. De gehele ontzwellingsperiode duurt 2 weken. Ook zal er 20 tot 30 procent van het initiële volume afnemen. U hebt ook een aantal instructies van de arts meegekregen. Het is belangrijk deze goed op te volgen, voor een zo goed mogelijk resultaat. U moet bijvoorbeeld voor de komende 5 dagen na de behandeling voor 5 keer per dag het gebied 5 minuten masseren.

Als u voor de eerste keer komt is het belangrijk dat u weet dat alle fillers een opbouwperiode hebben, dus ook Sculptra. Het kan zijn dat u een paar keer terug moet komen voor het gewenste resultaat. Als het gewenste resultaat is bereikt zal dit 2 tot 3 jaar blijven. Daarna is een touch-up nodig. Waarschijnlijk is er dan minder nodig dan bij de eerste behandeling, maar dit verschilt per persoon en hangt af van uw wensen. 

Controle en nabehandeling

Het is mogelijk om 6 tot 8 weken na de behandeling op controle te komen. Als u last heeft van bobbeltjes, asymmetrie of andere oneffenheden kunnen we deze kosteloos nabehandelen. Het is eventueel ook mogelijk een herbehandeling in te plannen, als u bijvoorbeeld nog niet tevreden bent over het volume of u nog aan het opbouwen bent.

Veelgestelde vragen

Welke bijwerkingen zijn er?

U kunt last krijgen van een lichte zwelling of wat blauwe plekken. Deze zijn de eerste 3 dagen na de behandeling het meest zichtbaar. Daarna trekken ze weg. Mocht u last krijgen van een allergische reactie, meteen met ons of met de huisarts bellen.

Wanneer mag ik niet met Sculptra worden behandeld?

 • Als u al eerder een overgevoeligheidsreactie had Sculptra.
 • Als u zwanger bent.
 • Als er al permanent vulmateriaal op de plek van behandeling aanwezig is wat niet lichaamseigen is. U kunt dus wél een Sculptrabehandeling ondergaan na een BBL.
 • Als er een ander vulmateriaal op de plek van behandeling zit waarvan niet duidelijk is of dit met hyaluronzuur samen kan gaan.
 • Als er een actieve infectie is bij het te behandelen gebied.

Hoe lang blijft het resultaat van Sculptra?

Het duurt even (soms wel 6 maanden) tot het optimale resultaat van de behandeling met Sculptra zichtbaar is. Dat geduld wordt wel beloond. Het resultaat blijft namelijk wel 2 tot 3 jaar zichtbaar. 

Zie ik er niet onnatuurlijk uit na een behandeling met Sculptra?

Nee, zeker niet. Het effect van de behandeling wordt geleidelijk zichtbaar en is een resultaat van uw eigen collageenproductie. Dit maakt het een heel natuurlijke behandeling.

Kan ik de volgende dag werken?

Ja, dat is meestal geen probleem. We raden u wel af om de eerste 48 uur te sporten, de eerste week naar de sauna te gaan of de eerste 2 weken de schoonheidssalon te bezoeken. Denk er ook om dat u de eerste vijf dagen, vijf keer per dag, vijf minuten, het gebied moet masseren.

-

Maak een afspraak

Geïnteresseerd geraakt in één van onze behandelingen?
Maak direct online een afspraak met één van onze artsen!

Maak een afspraak Bekijk de prijzen

-- FAQ (gekoppeld)

Scroll naar boven