-

 • KWALITEIT
 • HYGIËNE
 • NATUURLIJK
 • PROFESSIONEEL

Botox

Onze kaakspieren gebruiken we om te kauwen. Als deze spier veel getraind wordt, bijvoorbeeld als je met je tanden knarst, kan de spier flink groeien. Als gevolg hiervan zal de kaak er omvangrijker en vierkanter uitzien. Met behulp van Botox een V-vormige kaaklijn gecreëerd worden. Zodra Botox in de kaakspier wordt geïnjecteerd, voorkomt het dat de spieren samentrekken. Na verloop van tijd neemt de massa af en zal de spier krimpen in omvang.

Het effect

Na een behandeling met Botox duurt het altijd even twee weken tot de Botox gaat werken. Het volume van de kaakspier neemt dan al wat in volume af, maar het optimale resultaat heeft wat meer tijd nodig. Soms, als de spier heel sterk is, is het optimale resultaat zelfs pas na een tweede behandeling. Heb dus even geduld en het resultaat zal zijn een slanker gezicht.

massester-botox

Wij passen botox onder andere toe bij:

 • Fronsrimpels
 • Voorhoofdslijnen
 • Naar beneden gezakte wenkbrauwen
 • Kraaienpootjes (rimpels naast de ogen)
 • Bunny lines (rimpels naast de neus)
 • Marionetlijnen (rimpels langs de mondhoeken)
 • Gummy smile (te actieve bovenlipspier waardoor tandvlees zichtbaar is)
 • Verzakte kaaklijn
 • Neklijnen (kalkoenhals)

-- FAQ (gekoppeld)

Meer informatie

Botoxmerken die wij gebruiken

Botox® is een merknaam voor botulinetoxine. Andere merken die wij gebruiken zijn Azzalure® en Bocouture®. Dit zijn allemaal A-merken: ze zijn uiterst veilig, werken goed en zijn al miljoenen keren toegepast. Botulinetoxine is een natuurlijk eiwit en valt onder de geneesmiddelenwet.

De behandelprocedure

De behandelprocedure bestaat uit de volgende onderdelen: een gratis intakegesprek van 10 minuten, de administratieve afhandeling, de behandeling zelf, instructies van de arts voor een zo optimaal mogelijk resultaat en eventueel een controle-afspraak.

Advies op maat

Onze artsen hebben veel kennis over de anatomie en het fysiologische verouderingsproces. Ook hebben ze al duizenden botoxbehandelingen naar tevredenheid uitgevoerd. Ze zullen u dus van goed, persoonlijk advies kunnen voorzien. Dit adviesgesprek vindt plaats tijdens een vrijblijvende intake, 10 minuten voordat de behandeling begint. Het is ook mogelijk een losse intake in te plannen. Tijdens het gesprek luistert de arts uitvoerig naar uw wensen en hij vertelt u wat de mogelijkheden zijn. Soms is het nodig een filler te injecteren als de rimpels te diep zijn.

Voor de behandeling

We vragen u 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn voor de administratieve afhandeling en het intakegesprek. Verder raden we u aan 48 uur van tevoren geen bloedverdunnende medicijnen te gebruiken of alcohol te drinken.

De behandeling

Als u op de stoel in de behandelkamer plaatsneemt zal de arts uw huid desinfecteren en de priklocaties aantekenen. Vervolgens zal hij de botox injecteren in uiterst kleine hoeveelheden in de spieren rondom de betreffende rimpels. Na een paar kleine prikjes is de behandeling klaar. Bij elkaar duurt deze zo’n 10 tot 15 minuten. 

Na de behandeling

We raden u aan na de behandeling de instructies van de arts goed op te volgen voor een optimaal resultaat. U kunt na de behandeling last krijgen van een lichte zwelling en blauwe plekken, maar dit trekt snel weg. Het effect van botox is na 3 tot 4 dagen zichtbaar. Maar het definitieve resultaat is na 2 weken zichtbaar. Doorgaans houdt het effect van botox 3 tot 5 maanden aan. Maar als u voor de eerste keer botox laat injecteren zal u sneller terug moeten komen voor een herbehandeling. Botox heeft een opbouwtijd nodig van een aantal maanden. Hoe vaker u botox gebruikt, hoe beter en langer het resultaat.

Controle

Eventueel kunt u na 2 tot maximaal 3 weken terugkomen voor controle. De arts zal dan met u samen de behandeling evalueren en een nieuwe behandeling inplannen.

Veelgestelde vragen

Kan ik na face slimming met Botox nog goed kauwen?

De behandeling heeft niet tot nauwelijks effect op uw kauwfunctie. U kunt dus gewoon blijven eten en kauwen zoals u gewend bent.

Hoelang duurt het voordat botox is uitgewerkt?

Meestal houdt het resultaat zo’n 3 tot 5 maanden aan. Maar als u net met botox bent begonnen kan het eerder uitgewerkt zijn. Botox heeft een opbouwtijd nodig van ongeveer een halfjaar. 

Helpt face slimming met Botox ook tegen tandenknarsen?

Ja zeker, door Botox te injecteren in de kaakspier zal u geen last meer hebben van onbewust tandenknarsen.

Wanneer is het gebruik van botox niet toegestaan?

Botox is niet toegestaan:

 • Als u zwanger bent.
 • Als u lijdt aan spierproblemen.
 • Als u antibiotica of spierontspannende middelen gebruikt.
 • Als u een aandoening heeft of geneesmiddelen gebruikt die de bloedstolling beïnvloeden.
 • Als u in het verleden complicaties heeft gehad na het toedienen van botox.
 • Als u recent een tetanusinjectie heeft gehad.

Krijg ik na de behandeling een gezicht zonder uitdrukking?

Nee, wij gebruiken niet te veel botox in spieren die voor uw mimiek zorgen. U kunt nog steeds probleemloos praten en lachen. 

Ben ik te jong voor een botoxbehandeling?

Vanaf uw 18e levensjaar mag u behandeld worden met Botox. 

-

Maak een afspraak

Geïnteresseerd geraakt in één van onze behandelingen?
Maak direct online een afspraak met één van onze artsen!

Maak een afspraak Bekijk de prijzen

Scroll naar boven