-

  • KWALITEIT
  • HYGIËNE
  • NATUURLIJK
  • PROFESSIONEEL

Tandenknarsen

Knarstanden, ofwel bruxisme, is een aandoening waarbij iemand tanden maalt, knarst en/of klemt. Het is meestal een onbewust gedrag en kan zowel tijdens het ontwaken als tijdens het slapen voorkomen. Veelvoorkomende symptomen van bruxisme zijn versleten tandstructuur en afvlakking van de tanden, verhoogde gevoeligheid van de tanden, kaakpijn, zachtheid van de gezichtsspieren en doffe hoofdpijn. Het malen kan luid genoeg zijn zodat het door anderen kan worden gehoord, vooral als het gebeurt wanneer u slaapt. Bruxisme wordt vaak geassocieerd met luchtwegstoornissen, zoals slaapapneu en maagreflux.

Masseter-Tox-Valencia-Medical-Center

-- FAQ (gekoppeld)

Meer informatie

Advies op maat

Om u zo goed mogelijk te helpen geven onze artsen advies op maat. Dit vindt plaats tijdens een vrijblijvende intake van 10 minuten voor de behandeling. U vertelt wat uw wensen zijn en de arts legt uit wat de mogelijkheden zijn. Ook vertelt hij wat u kunt verwachten van de ingreep. Tijdens de behandeling houdt hij zoveel mogelijk rekening met uw wensen. Het is ook mogelijk om een losse vrijblijvende intake te plannen.

Voor de behandeling

We vragen u 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn zodat we genoeg tijd hebben voor de intake en de administratieve afhandeling. Een verdoving is voor een botoxbehandeling niet nodig.

De behandeling

Na het gesprek en de administratieve afhandeling vindt de behandeling plaats. Dit duurt slechts 5 minuten. De arts desinfecteert eerst de behandelzone en hij tekent de priklocaties aan. Vervolgens injecteert hij de botox. Doorgaans ziet u na 3 tot 4 dagen resultaat. De maximale werkingstijd van de botox is 2 weken. Pas dan ziet u het eindresultaat. Dit resultaat zal zo’n 3 tot 5 maanden zichtbaar zijn. Wel heeft botox een opbouwtijd nodig. Hoe vaker u komt in de kliniek voor een behandeling, hoe beter en langer het resultaat.

Na de behandeling

U kunt last krijgen van een lichte zwelling of wat blauwe plekjes, maar meestal is er niets te zien van de behandeling. We raden u aan de instructies van de arts goed op te volgen. Zo vertelt hij u dat u de eerste 2 uur beter niet kunt gaan liggen en de eerste 48 uur beter niet kunt sporten. Verder is het belangrijk dat u zo veel mogelijk van de behandelde zone afblijft, zodat de werking optimaal is.

Controle

Daar het eindresultaat van botox na 2 weken zichtbaar is, kunt u 2 tot maximaal 3 weken op controle komen voor een evaluatie. Eventueel plannen we dan ook de herbehandeling in. Als u de behandelde spieren nog steeds kunt bewegen zullen we extra botox inspuiten. Dit zit bij de behandeling inbegrepen. Kunt u deze spieren daarna nog steeds bewegen, dan zetten we de botoxbehandeling niet voort. Uw lichaam reageert dan niet op de juiste wijze op botox.

Tarief behandeling wenkbrauwlift

We bieden deze behandeling aan vanaf € 250,-

Veelgestelde vragen

Kan ik na deze behandeling nog goed kauwen?

Ja. Na het injecteren van de Botox in de kauwspier neemt alleen de overactiviteit af. U zult geen ongemak ervaren tijdens het kauwen van voedsel. 

-

Maak een afspraak

Geïnteresseerd geraakt in één van onze behandelingen?
Maak direct online een afspraak met één van onze artsen!

Maak een afspraak Bekijk de prijzen

Scroll naar boven