-

  • KWALITEIT
  • HYGIËNE
  • NATUURLIJK
  • PROFESSIONEEL

Fillers in de handen

Vaak besteden we veel tijd en aandacht aan het tegengaan van veroudering in het gezicht. We vergeten dan dat onze handen onze leeftijd dan alsnog verraden. Net als alle andere delen van ons lichaam veranderen onze handen met de tijd. Naarmate we ouder worden, verdwijnt het volume en worden aders zichtbaarder. Met fillers kunnen de handen worden teruggebacht naar de jeugdige staat door het volume te herstellen. Het resultaat is natuurlijk en langdurig.

Een langdurig resultaat

Voor de handen werken we doorgaans met het fillermerk Radiesse. Het voordeel van Radiesse is dat het resultaat direct zichtbaar is en de fillers langer blijven zitten dan andere fillermerken, namelijk wel 8 tot 14 maanden. 

shutterstock_760470853-1000x658

Meer informatie

Fillermerken die wij gebruiken

Wij gebruiken fillers met hyaluronzuur. Dit is een niet-permanente lichaamseigen stof. Hyaluronzuur staat erom bekend dat het de vochtbalans ondersteunt en daardoor voor volume en hydratatie van de huid zorgt. Merken die wij gebruiken zijn: Stylage, Belotero, Teosyal en Radiesse. Radiesse bevat ook nog calcium. Dit stimuleert het collageen in uw huid waardoor deze sterk verbetert.

Advies op maat

Om te beginnen krijgt u advies op maat van een van onze artsen. Onze artsen zijn gespecialiseerd in het creëeren en herstellen van volume in het lichaam. Tijdens een vrijblijvende intake van 15 minuten spreekt u uw wensen uit aan de arts en de arts zal aan de hand hiervan een behandelplan opstellen. Ook vertelt de arts wat u kunt verwachten van de behandeling en eventuele alternatieve bespreken. Deze vrijblijvende intake kunt u ook los van een behandeling plannen.

Voor de behandeling

Als u verdoofd wilt worden vragen we u 30 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Er zijn 2 opties: verdovende crème of een injectie. Bij de verdovende crème wordt de behandelzone gedeeltelijk maar niet helemaal verdoofd. De crème wordt namelijk oppervlakkig opgebracht. U zult nog steeds wat voelen van de behandeling. Maar een injectie kan zorgen voor meer zwelling en de hoeveelheid filler maskeren. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om niet verdoofd te worden. Bovendien zit er in de filler zelf ook al een verdovend middel: lidocaine. Als u geen verdoving wilt kunt u 15 minuten van tevoren aanwezig zijn, zodat we genoeg tijd hebben voor de administratieve afhandeling.

De behandeling

Tijdens de behandeling zal de arts prikjes zetten in de behandelzone met een ultradunne naald. Daarna zal hij deze locatie masseren zodat de filler goed verspreidt. De behandeling duurt ongeveer een half uur.

Na de behandeling

U zal na de behandeling last hebben van wat blauwe plekken, roodheid en een lichte zwelling. Dit is het meest zichtbaar in de eerste 3 dagen. De gehele ontzwellingsperiode duurt 2 weken. Ook zal er 20 tot 30 procent van het initiële volume afnemen. U hebt ook een aantal instructies van de arts meegekregen voor deze 2 weken. Het is belangrijk deze goed op te volgen, voor een zo goed mogelijk resultaat.

Als u voor de eerste keer komt is het belangrijk dat u weet dat een filler een opbouwtijd nodig heeft van een halfjaar. Pas dan zal de filler optimaal werken. Doorgaans werkt een filler 8 tot 12 maanden. Daarna kunt u terugkomen voor een herbehandeling. 

Controle en kosteloze nabehandeling

Het is mogelijk om 2 tot 3 weken na de behandeling op controle te komen. Als u last heeft van bobbeltjes, asymmetrie of andere oneffenheden kunnen we deze kosteloos nabehandelen. Het is eventueel ook mogelijk een herbehandeling in te plannen.

Veelgestelde vragen

Welke bijwerkingen zijn er?

U kunt last krijgen van een lichte zwelling of wat blauwe plekken. Deze zijn de eerste 3 dagen na de behandeling het meest zichtbaar. Daarna trekken ze weg. Mocht u last krijgen van een allergische reactie, meteen met ons of met de huisarts bellen.

Wanneer mag ik niet met hyaluronzuurfiller worden behandeld?

  • Als u al eerder een overgevoeligheidsreactie had op een hyaluronzuur filler.
  • Als u zwanger bent.
  • Als er al permanent vulmateriaal op de plek van behandeling aanwezig is.
  • Als er een ander vulmateriaal op de plek van behandeling zit waarvan niet duidelijk is of dit met hyaluronzuur samen kan gaan.
  • Als u lijdt aan een (actieve) herpes simplex infectie (koortslip). Injecties in de (boven)lip kunnen zelfs een koortslip uitlokken.

Wat is het verschil tussen de Radiesse filler en hyaluronzuurfiller?

Wij passen 2 soorten fillers toe: hyaluronzuurfillers en collageen-stimulerende fillers met hyaluronzuur. De hyaluronzuurfillers die wij gebruiken zijn van de A-merken Stylage, Belotero en Teosyal. De collageen-stimulerende fillers die wij gebruiken zijn van het merk Radiesse. 

Hyaluronzuur komt ook in je eigen lichaam voor en het is een organisch afbreekbaar materiaal. Fillers die alleen hyaluronzuur bevatten herstellen het volume van het gelaat. Een collageen-stimulerende filler zoals Radiesse bevat, naast hyaluronzuur, calcium. Dit mineraal zit ook in uw tanden en botten. In de huid zorgt het voor extra collageen-stimulatie. Collageen zorgt ervoor dat de huid stevig is. Een collageen-stimulerende filler zoals Radiesse verbetert dus de huid. De huid komt er gelift en steviger uit te zien. Radiesse kan echter niet in uw lippen, neus en traangoot worden toegepast. Verder is een behandeling met Radiesse op de lange termijn goedkoper dan een behandeling met de andere fillers. Het resultaat houdt namelijk langer aan: 12 maanden en bij een vervolgbehandeling vaak 18 maanden. Wel is er ook bij Radiesse sprake van een opbouwperiode in het eerste halfjaar. 

-

Maak een afspraak

Geïnteresseerd geraakt in één van onze behandelingen?
Maak direct online een afspraak met één van onze artsen!

Maak een afspraak Bekijk de prijzen

-- FAQ (gekoppeld)

Scroll naar boven