-

 • KWALITEIT
 • HYGIËNE
 • NATURAL
 • PROFESSIONEEL

PDO draadlift methode

De huid van uw gelaat, hals en decolleté verslapt als u ouder wordt. Met de PDO draadlift methode kan Aesthetic Beauty Center uw huid eenvoudig liften en verstrakken. Het is een veilige en snelle behandeling waarmee we een mooi en natuurlijk resultaat bereiken. We passen de methode al jaren toe in onze kliniek. 

Oplosbare hechtdraden

Tijdens een PDO draadlift behandeling gebruiken we PDO-draden. Deze draden zijn van de oplosbare stof polydioxanon gemaakt. De oplosbare hechtdraden worden in de huid aangebracht en lossen geheel automatisch op na 6 tot 8 maanden. We maken dus geen gebruik van permanente draden. Hierdoor is de kans op complicaties zeer klein. In overleg kan PDO worden toegepast voor het liften van het gelaat, decolleté en de hals. De draden zorgen niet alleen voor lifting maar stimuleren ook de collageenvorming in de huid.

Toepassingen

De draden zijn bij uitstek geschikt voor gebieden waar fijne lijnen en oppervlakkige huidverslapping zijn opgetreden. De PDO draadlift methode passen we doorgaans toe voor:

 • Het gelaat (behandeling van kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels, verslapte wangen, marionetlijnen, uitgezakte kaaklijn, enzovoort)
 • De hals (behandeling van plooien en rimpels in de hals: kalkoenhals)
 • Het decolleté (behandeling van rimpels tussen de borsten)

Voor een optimaal resultaat kunnen we naast de PDO draadlift methode gebruik maken van PRP, botox en fillers. U overlegt samen met de arts of dit nodig is.

-- FAQ

Meer informatie

De behandelprocedure

De behandelprocedure bestaat uit de volgende onderdelen: advies op maat, administratieve afhandeling, de behandeling zelf, instructies van de arts en herbehandelingen.

Advies op maat

Tijdens een vrijblijvende intake van 10 minuten voorafgaand aan de behandeling, geeft de arts u advies op maat. Hij luistert aandachtig naar uw wensen en vertelt welke mogelijkheden er zijn. Ook neemt hij de behandeling en de te verwachten resultaten met u door. Het is eveneens mogelijk een vrijblijvende intake los van de behandeling te plannen.

Voor de behandeling

We raden u aan om 48 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken of te roken. Verder is het belangrijk geen bloedverdunnende medicijnen te slikken. Voor de gratis intake en de administratieve afhandeling vragen we u 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn.

De behandeling

Na de administratieve afhandeling en vrijblijvende intake start de arts met de behandeling. Hij desinfecteert de huid en tekent de prikpunten aan. Als u dat wenst begint de arts met een verdoving. Met behulp van een verdovingsspuit kan hij het gehele traject van de draad verdoven of de plek waar de canule wordt ingestoken. Vervolgens plaatst hij de PDO-draad voorzichtig onder uw huid met behulp van een dunne injectienaald of voert hij de draad in met een canule via een eerder geprikte opening. Na plaatsing verwijdert hij de naald/canule en blijft de draad onder de huid en op de gewenste locatie achter. De draad wordt in het onderhuids bindweefsel geplaatst en is onzichtbaar.

Na de behandeling

Er is direct na de behandeling sprake van een licht zichtbaar resultaat. Maar het maximale resultaat ziet u pas na 3-5 maanden. De eerste dagen na de behandeling kunt u last krijgen van een lichte zwelling, wat roodheid en blauwe plekjes. Dit trekt snel weg. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat is het van belang de instructies van de arts goed op te volgen.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van de PDO draadlift methode?

De behandeling is heel veilig; de arts hoeft immers niet in de huid te snijden en de draden zijn oplosbaar. Er treden geen zichtbare littekens op waardoor de genezing zeer snel is. Direct na de behandeling is het eerste resultaat licht zichtbaar, na 3-5 maanden is dit optimaal. U hoeft zich niet meer te ergeren aan kraaienpootjes, marionetlijnen, kalkoenhals, enzovoort.

Waarom zou ik kiezen voor een PDO draadlift behandeling?

Met een draadlift kunnen we uw huid fysiek rechttrekken. Dit geeft een mooi, natuurlijk resultaat. Zo kunt u een operatie uitstellen of voorkomen.

Zijn de PDO-draden zichtbaar na de behandeling?


Nee, ze zijn niet zichtbaar. Ze worden onderhuids ingebracht.

Wanneer mag ik niet behandeld worden met PDO?


U kunt niet met PDO-draden behandeld worden:

 • Als u allergisch bent voor polydioxanon.
 • Als u infecties of acute ontstekingen hebt in de behandelzones.
 • Als u vlak voor de behandeling een tandheelkundige behandeling hebt ondergaan.
 • Als u een auto-immuunziekte hebt.
 • Als u anti-stollingsmedicatie gebruikt.
 • Als u jonger bent dan 18 jaar.
 • Als u kanker hebt.
 • Als u zwanger bent.
 • Als u aanleg hebt voor het vormen van roze, brede littekens.
 • Als u een extreem slappe huid hebt.
 • Als u extreem veel vetweefsel verliest in uw gelaat of hals.
 • Als u in het verleden reeds een operatieve facelift in de desbetreffende gebieden hebt ondergaan.

Wat zijn de bijwerkingen van de PDO draadlift methode?

Waarschijnlijk zult u de eerste dagen na de behandeling wat blauwe plekjes of een lichte zwelling krijgen. Deze verschijnselen gaan echter binnen een paar dagen weg. Als u last krijgt van andere complicaties; meteen onze kliniek of uw huisarts benaderen. 

Is de PDO draadlift methode veilig?


De PDO draadlift methode is uiterst veilig. De draden worden immers ook al vele jaren gebruikt binnen de chirurgie. Ze zijn 100 procent biologisch afbreekbaar. 

Doet de PDO draadlift methode pijn?

De behandeling is licht pijnlijk. Bij deze behandeling wordt daarom of het gehele traject waar de draad ingaat met verdovingsspuiten verdoofd of uw huid wordt gedeeltelijk verdoofd, bij de insteekplaats van de canule.

Hoe lang blijft het resultaat behouden van de PDO draadlift methode?

Het resultaat van de PDO draadlift methode blijft ongeveer 1 tot 2 jaar zichtbaar. Doordat het collageen moet worden aangemaakt, is het optimale resultaat zichtbaar na 3 tot 5 maanden. In overleg met de arts wordt er een herbehandeling gepland of een aanvullende behandeling met botox of fillers.

Wat mag ik na de PDO draadlift behandeling niet doen?


We raden u aan om tot 12 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken. Uw huid moet zoveel mogelijk rust krijgen. Ga de eerste week ook niet naar de sauna of onder de zonnebank liggen. Bescherm uw huid tegen zonlicht en uv-straling. 

-

Maak een afspraak

Geïnteresseerd geraakt in één van onze behandelingen?
Maak direct online een afspraak met één van onze artsen!

Maak een afspraak Bekijk de prijzen

Scroll naar boven