-

  • KWALITEIT
  • HYGIËNE
  • NATURAL
  • PROFESSIONEEL

-

Filler fatigue

Filler fatigue

Filler fatigue, de kans is groot dat je hier tot nu nog nooit van had gehoord. Filler fatigue is het effect wat ontstaat als je vanaf een jonge leeftijd veel fillers laat injecteren. Je zou het kunnen vergelijken met een ballon die je opblaast. De eerste keer heb je maar een klein beetje lucht nodig om er voor te zorgen dat je ballon opgeblazen wordt. Maar als je vervolgens de ballon laat leeglopen en daarna weer wilt opblazen, zul je zien dat je meer lucht nodig hebt. Je huid moet zich elke keer als je fillers neemt een beetje uitrekken. Als je jong bent dan gaat dat natuurlijk nog heel soepel, maar als je wat ouder bent zul je steeds meer moeten ‘fillen’ om het effect van de uitgerekte huid tegen te gaan. Maar hoe meer je laat inspuiten, hoe groter het risico dat het er heel onnatuurlijk uit gaat zien. Het is dus belangrijk om te kiezen voor de juiste soort filler. Daarnaast is het wijs om te onderzoeken welke artsen echt vakbekwaam zijn in deze handeling.

Wat kun je doen om filler fatigue te voorkomen?

Filler fatigue is gelukkig wel te voorkomen en de oplossing is eigenlijk vrij simpel. Gebruik niet te veel fillers. Er is uiteraard helemaal niets mis het gebruik van fillers en we zeggen ook zeker niet dat je nu gelijk je afspraak bij de arts moet gaan afzeggen. Maar hoe ‘’nepper’’ het effect van je fillers eruit ziet hoe sneller filler fatigue ontstaat. We snappen dat het nemen van fillers een verslavend effect kan hebben, maar als je alweer nieuwe fillers wilt op het moment dat de deur van de kliniek achter je dicht valt dan wordt het misschien tijd om even stil te staan bij het risico. Want misschien is er wel iets anders aan de hand wat niet opgelost gaat worden bij het gebruik maken van fillers. Hoe meer en hoe sneller je bij laat spuiten hoe groter het risico op filler fatigue. En hoe sneller je meer wilt, hoe groter de kans is dat je die kant op gaat. Check dus goed bij jezelf of je deze fillers voor jezelf neemt of omdat je denkt dat je anders niet meetelt bij andere mensen.

Moet ik me zorgen gaan maken als ik fillers heb?

Je hoeft niet gelijk in de stress te schieten als je dit leest terwijl je net bij je arts bent geweest voor een nieuwe dosis fillers. De fillers die in Europa gebruikt worden zijn resorbeerbaar. Dit houdt in dat je eigen lichaam ze uiteindelijk afbreekt. Als je de volgende keer dat je een afspraak hebt wat minder laat inspuiten zal het met de uiteindelijke filler fatigue wel meevallen. Dit komt dus omdat je lichaam er voor zorgt dat deze fillers geleidelijk worden afgebroken. Omdat je niet telkens te veel fillers laat inspuiten, zal je lichaam haar elasticiteit bewaren en heb je dus niet iedere keer meer fillers nodig om hetzelfde resultaat te behalen. Gebruik fillers dus met mate om er voor te zorgen dat je lichaam het aan blijft kunnen.

Wat te doen als ik filler fatigue heb?

Mocht je toch voor een te lange tijd teveel fillers gebruikt hebben en toch last hebben van filler fatigue zijn er gelukkig wel dingen die je er tegen zou kunnen doen. Een vampire lift, laserbehandelingen, en plasmalift zijn een paar opties. Als je last hebt van filler fatigue ga dan altijd naar een goede arts, die jou kan adviseren over wat voor jou de beste optie is.

Filler fatigue

Pas goed op bij wie je fillers laat zetten

Pas goed op bij wie je fillers laat zetten

In de afgelopen jaren is cosmetische chirurgie steeds populairder geworden en wordt het gelukkig ook steeds meer geaccepteerd. Met name fillers zijn sterk in populariteit toegenomen. De trend om fillers te gebruiken is de laatste jaren steeds meer in beeld gekomen. Mede omdat populaire influencers op FaceBook, Instagram en tegenwoordig Tiktok zich er niet meer voor schamen, wordt het steeds meer geaccepteerd. En waarom zou je het niet doen als je niet tevreden bent over hoe je eruit ziet? Fillers zijn bijna net zo normaal als je tanden laten bleken. Het woord zegt het eigenlijk al, met fillers kun je iets laten opvullen. Het gebruik van fillers om de lippen op te vullen is het meest voorkomend, maar er zijn nog veel meer dingen die je zou kunnen laten opvullen. Je kunt bijvoorbeeld onder andere de wallen onder je ogen vullen, je neus optisch verkleinen met fillers en je jukbeenderen beter uit laten komen.

Wie zijn er bekwaam om fillers te zetten?

Met de enorme toename van het gebruik van fillers de laatste tijd is ook het aantal mensen die fillers zetten toegenomen. Echter is niet iedereen bevoegd en bekwaam om dit te doen. Als je in de verkeerde handen valt van iemand die eigenlijk niet bevoegd en bekwaam is om te injecteren kan het hele grote risico’s met zich meebrengen. Je wilt natuurlijk zeker weten dat je in handen bent van iemand die weet wat hij doet, waar je met een gerust hart je fillers kunt laten inspuiten door iemand die hier ook de juiste papieren voor heeft.

Daarom hebben we hier voor je op een rijtje gezet wie er wel en wie er niet bekwaam zijn om fillers te injecteren.

In principe mag iedere basisarts in Nederland injectables inspuiten. Er zullen ook zeker artsen zijn die dit af en toe doen om een centje bij te verdienen. Maar deze artsen zijn echter geen cosmetisch arts en zullen dus wel bevoegd, maar niet daadwerkelijk bekwaam zijn om op de juiste manier met fillers aan de slag te gaan. Gelukkig is sinds 2019 de titel cosmetisch arts een beschermde titel. Cosmetische artsen hebben een opleiding gevolgd voor het uitvoeren van filler behandelingen. Als je dus zeker wilt weten dat je goed zit ga dan op zoek naar een cosmetisch arts.

Alleen artsen mogen injecteren, dus als iemand geen BIG geregistreerde arts is maar wel fillers aanbiedt dan is dit altijd illegaal. Als je een schoonheidsspecialist tegenkomt die beweert te mogen injecteren dan zit daar een vervelend luchtje aan. Hoe verleidelijk het misschien ook mag lijken, doe het alsjeblieft niet en ga op zoek naar een goede cosmetische arts.

Verschil tussen mesogun en fillers

Wat steeds meer aangeboden wordt als alternatief voor fillers is een behandeling met een mesogun. De mesogun is ontwikkeld om de bovenste huidlagen van het gezicht te hydrateren met hyaluronzuur. Het pistool zet heel veel kleine prikjes tegelijk met in elk prikje een heel klein beetje product. Dit is een behandeling die wel door schoonheidsspecialisten mag worden aangeboden. Veel schoonheidsspecialisten prijzen het om die reden dan ook aan als het alternatief voor fillers. Echter is het absoluut niet aan te raden om voor mesotherapie te kiezen als alternatief voor fillers. Mesotherapie heeft zeker een gunstig effect op de huid van je gezicht, maar het vervult een hele andere functie dan fillers. Vooral op de lippen kan het meer kwaad dan goed doen. Doordat het veel meer naalden zijn heb je meer kans op beschadiging van je lippen en dus meer risico op zwellingen en blauwe plekken. Je kunt zelf niet bepalen wat voor vorm je in je lippen wilt hebben omdat mesotherapie niks anders doet dan de hele lip opvullen en omdat het vaak goedkoper is, is het product dat ze gebruiken ook van slechtere kwaliteit.

Als je er aan denkt om iets aan je gezicht te laten doen door middel van fillers, lees je dan altijd goed in. Doe je onderzoek en lees recensies van artsen. Ook kan je bij verschillende instanties informatie opvragen over welke artsen en instanties je wel of niet moet kiezen. Kies dus een bekwame arts uit en bedenk dat echte goede artsen je niet met een heel onnatuurlijk gezicht de deur uit laten lopen. Als je arts dus geen probleem heeft om er steeds een schepje bovenop te doen, bedenk dan eens of dit wel echt de arts is die het beste met je voorheeft. Je wil tenslotte niet dat de arts er voor zorgt dat je de rest van je leven met een verminking rondloopt. Misschien is het wel beter om over te stappen naar een andere arts.

PDO Draadlift

PDO DRAADLIFT

Bij Aesthetic Beauty Center kun je terecht voor talloze verschillende behandelingen. Van fillers tot botox, van PRP tot PDO Draadlift. Wanneer je ontevreden bent over je uiterlijk, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Hoe werkt PDO draadlift eigenlijk?

Bij Aesthetic Beauty Center kan je dus ook een PDO Draadlift behandeling ondergaan. Maar wat is PDO nou eigenlijk precies en wat kan je er mee bereiken? PDO staat voor polydioxanon. Dit zijn oplosbare hechtdraden die al jaren doorgaans in de normale chirurgie worden gebruikt ten behoeve van operaties. Het voordeel van deze draadjes is dus dat ze oplosbaar zijn. NA verloop van tijd is je lichaam vanzelf weer gehecht maar hoef je niet terug te komen om de hechtdraden er nog eens uit te halen.

PDO draadjes zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn gedraaid, glas of gemaakt met weerhaakjes. Ook hebben ze verschillende groottes waardoor er verschillende soorten behandelingen mee kunnen worden uitgevoerd. Wanneer je de kleinste variant gebruikt kunnen wij perfect de kleine, fijne lijntjes en kraaienpoten onder je ogen behandelen. En met de grotere variant kan je dan weer een betere facelift bewerkstelligen. De draadjes zijn eigenlijk overal op het lichaam te gebruiken tijdens een grote of kleine operatie. Door ons worden ze het meest gebruikt op de hals, het decolleté, de oogleden, de lippen en op de wang- en kaaklijn.

Een jeugdiger uiterlijk creeren met PDO draadlift

Wanneer u zich bij Aesthetic Beauty Center aanmeldt voor een PDO draadlift behandeling, bent u waarschijnlijk niet helemaal tevreden over één van uw uiterlijke kenmerken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u er graag wat jonger uit wilt zien. Vroeger kon je deze wens wel hebben maar waren er eigenlijk geen mogelijkheden om iets aan je uiterlijk te doen. Tegenwoordig is het heel normaal om je gezicht te laten behandelen wanneer je er ontevreden over bent.

Voor het er jonger uit willen zien, raden we de PDO draadlift methode aan. Deze behandeling toont direct resultaat en is ook nog eens snel gepiept. Wanneer je deze behandeling hebt ondergaan zal je zien dat het resultaat er natuurlijk en mooi uit ziet. Met deze behandeling kan Aesthetic Beauty Center er voor zorgen dat je naar beneden gezakte wenkbrauwen weer zo mooi overeind staan als tien jaar geleden. Ook ingevallen wangen, rokers lijnen, marionetlijnen, hamsterwangen en een uitgezakte kaaklijn zien er na onze behandeling weer mooi en natuurlijk uit. Zo heb je dus snel resultaat en ziet het er ook nog eens fantastisch uit.

De PDO draadlift methode is een uiterst veilige methode. Wanneer u bij ons langskomt voor een vollere en stevigere huid met minder rimpels, dan kunt u er vanuit gaan dat u hierbij geen veiligheidsrisico 's loopt. We draaien op een verantwoorde manier de klok terug. De PDO draden die de chirurgen van Aesthetic Beauty Center gebruiken zijn oplosbaar en hoeven er dus niet later weer uitgehaald worden.

Behandeling voor verschillende zones

Naast dat de behandeling van het gezicht erg populair is, is ook de decolleté één van de meest behandelde zones. Het zou zomaar kunnen dat u vroeger altijd jurkjes droeg met een laag uitgesneden decolleté maar dat dit door de loop van jaren minder fijn geworden is. Het is natuurlijk ontzettend vervelend dat u op vakantie in een shirt over het strand moet lopen omdat u geen bikini meer aandurft. Wij van Aesthetic Beauty Center kunnen u helpen dit probleem voor u op te lossen. De oplossing die wij u bieden is namelijk ook de PDO draadlift behandeling. Na deze behandeling is uw huid namelijk weer even strak als toen u nog wel rond dartelde in laag uitgesneden jurkjes en bikini’s.

De kalkoenhals. Het is een woord die de meeste mensen niet zo leuk vinden. Vroeger had u namelijk een mooie strakke en slanke nek. Maar in de loop van de tijd is ook het vel van uw nek steeds meer gaan hangen. Aesthetic Beauty Center behandelt daarom ook regelmatig deze gebieden met een goed resultaat. Met de PDO draadlift methode zorgen we er voor dat uw huid weer net zo mooi en strak is als hoe het er vroeger uit zag. Uw hals wordt weer steviger en elastischer. Dus wilt u van die vervelende kalkoenhals af? Dan moet u bij Aesthetic Beauty Center zijn. Veilig, snel en mooi. Dat is de kwaliteit die Aesthetic Beauty Center levert.

PRP Behandeling Haar

PRP Behandeling Haar

Een PRP behandeling voor het haar biedt een geweldige uitkomst voor mensen met haaruitval. Als je last hebt van haaruitval is dit natuurlijk ontzettend vervelend. Je kunt er erg zelfbewust en onzeker van worden en het kan een negatieve invloed hebben op je dagelijkse leven. Gelukkig zijn er steeds meer behandelingen die hier een positieve bijdrage aan kunnen leveren. Een van de behandelingen die steeds vaker wordt toegepast is de PRP behandeling voor het haar.

Bij Aesthetic Beauty Center passen wij deze PRP behandeling ook toe. PRP staat voor platelet rich plasma, dit betekent bloedplaatjes rijk plasma. De PRP zit vol met groeifactoren die een positieve invloed hebben op je haar en hoofdhuid. De arts neemt een paar buisjes bloed van je af en vervolgens scheiden we het PRP in je bloed van de rest van je bloedcellen. We maken dus gebruik van de positieve eigenschappen van jouw eigen bloed. Door de haarzakjes te voeden met PRP wordt de natuurlijke groei van de haarzakjes bevordert. 

Het plasma wordt vervolgens met een hele dunne naald geïnjecteerd in je hoofdhuid. 

Het is wel belangrijk dat je je ervan bewust bent dat er helaas geen wondermiddel bestaat tegen haaruitval. PRP kan zeker een positief effect hebben, maar kale plekken op je hoofd zullen niet op magische wijze weer vol groeien met haar. Als je er met realistische verwachtingen ingaat kunnen we samen een mooi resultaat bereiken. 

Wat kun je verwachten van een PRP behandeling?

Wat de PRP behandeling wel doet is het bevorderen van de natuurlijke haargroei, verbeteren van de doorbloeding en het sterker maken van dun en beschadigd haar. Al deze dingen bij elkaar kunnen al een wereld van verschil zijn voor jouw dunner wordende haar. Ook kan een behandeling preventief gebruikt worden bij haaruitval.

We snappen best dat het idee van naalden in je hoofd laten prikken niet gelijk heel aanlokkelijk klinkt. Echter wordt deze behandeling door onze patiënten niet als heel pijnlijk ervaren, het is meer een lichtelijk vervelend gevoel. 

Niet iedereen komt in aanmerking voor een PRP behandeling, als je bijvoorbeeld een actieve infectie hebt op je hoofdhuid zullen we geen PRP behandeling toepassen. Ook diabetici en mensen met stollingsstoornissen komen niet in aanmerking. 

Mocht je je afvragen of je in aanmerking komt voor een behandeling, bel dan vooral even naar onze kliniek. Wij zullen je uitgebreid te woord staan en informeren over de mogelijkheid tot een PRP behandeling en eventuele andere behandelingen die jou zouden kunnen helpen. 

Je kunt na de behandeling gelijk weer lekker naar huis, de behandeling is niet zo heftig dat je nog even zou moeten blijven. De hoofdhuid kan wat gevoelig zijn en licht gezwollen maar over het algemeen is er weinig sprake van echte napijn na een behandeling. 

Een voordeel van een PRP behandeling is dat het gedaan wordt met je eigen bloed. Dit maakt de kans op infecties erg klein en het herstel verloopt vlot. 

Regelmatig laten behandelen voor een ultiem resultaat

Het effect van een PRP behandeling is wel tijdelijk, over het algemeen gesproken tussen de 12 en de 15 maanden. We raden dus aan om regelmatig een herhaal behandeling te doen bij ons. 

Als je denkt dat het weer tijd wordt, maak dan vooral een afspraak en dan kunnen we samen kijken wat we voor je kunnen betekenen. Het kan ook zo zijn dat we de eerste periode meerdere behandelingen achter elkaar aanraden. Maar dit is echt afhankelijk van jouw haar en hoofdhuid en dus voor iedereen verschillend. Dit is ook iets wat onze arts tijdens het intakegesprek met je zal bespreken. 

Mocht je nou denken dat zo’n PRP behandeling wel eens iets voor jou zou kunnen zijn, neem dan contact met ons op. De arts kijkt dan bij een intakegesprek hoe jouw hoofdhuid eruit ziet, wat je wilt bereiken met de behandeling en wat wij denken dat er te bereiken valt. Op deze manier komen we samen tot een behandelplan en kunnen we aan de slag.

Scroll naar boven