Neem voor aanpassingen aan de header contact op met de Servicedesk via servicedesk@dewerkendewebsite.nl of 010 - 85 00 670

Alles wat je moet weten over een PDO kaaklift

Je hoort er steeds meer over: een PDO kaaklift. Maar wat is dit nu precies, hoe werkt het en is dit wel helemaal veilig? Wij leggen het je hier graat uit. We vertellen je precies hoe een PDO kaaklift werkt, wat je precies kunt verwachten en wanneer je zou kunnen kiezen voor een PDO kaaklift.

Wat zijn PDO draden precies?

PDO draden, ook wel polydioxanon draden genoemd, zijn hechtdraden die van oplosbaar materiaal worden gemaakt. Deze hechtdraden worden al ontzettend lang door artsen en chirurgen gebruikt voor reguliere ingrepen en hechtingen. Je bent er dan ook vast wel mee bekend.

Deze PDO draden zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er gladde PDO draden, maar ook draden met weerhaakjes of gedraaide draden. Met de kleinste soort PDO draden kunnen fijne lijntjes en kraaienpootjes rond de ogen behandeld worden, terwijl de grotere draden juist een wat meer precieze lift kunnen creëren.

Voor welke behandelingen kunnen PDO draden worden toegepast?

Met behulp van PDO draden kan de huid dus worden gelift. Zoals hierboven genoemd, zijn er verschillende draden mogelijk, met elk zo zijn eigen mogelijkheden. Naast de huid rond de ogen kunnen ook de hals, de bovenlip, de wang, het decolleté en natuurlijk de kaaklijn met PDO draden worden gelift. De draden zorgen ervoor dat de huid verstevigd en gelift wordt.

Is een PDO kaaklift wel veilig?

Bij een PDO kaaklift wordt de huid van het gezicht gelift door middel van PDO draden. Het grote voordeel van deze draden is, dat ze al erg lang gebruikt worden in de medische wereld. Er is dus al veel ervaring met en kennis over het gebruik van PDO draden. Er vindt geen snijdende facelift plaats en de draden zullen naar verloop van tijd oplossen.

De draad zorgt voor de vorming van collageen, wat een gewenst bijkomend effect is bij een kaaklift. De huid wordt hierdoor namelijk steviger en zal zichzelf ook versterken. In diverse landen wordt de PDO kaaklift al ruim vijf jaar toegepast, met positieve resultaten. Wel is de kans op blauwe plekken bij deze behandeling groter dan bij injectables, maar deze blauwe plekken zullen op korte termijn verdwijnen en kunnen uiteraard direct na de behandeling al gecamoufleerd worden.

Waarom een PDO kaaklift nemen?

Als er draden met weerhaakjes gebruikt worden, kan de huid echt fysiek omhoog getrokken worden. Dit zorgt voor nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een kaaklift. Maar ook voor een wenkbrauwlift is dit een goede optie. Als er vervolgens meer volume aan de huid wordt toegevoegd door deze te injecteren met fillers, kun je beide technieken met elkaar combineren voor een optimaal effect. De draden zullen dan de verslapping corrigeren, terwijl de fillers het volumeverlies weer recht zetten. Op deze manier is een echte facelift in de vorm van een operatie niet meer nodig.

Een kaaklift met PDO draden is overigens niet alleen geschikt voor oudere mensen. Zoals gezegd zorgen de draden ervoor dat het lichaam extra collageen aan gaat maken, wat de huid zal verstevigen. Juist bij jongere mensen is dit effect het grootst, omdat die makkelijker en meer collageen aanmaken dan ouderen. De huid wordt hier niet alleen steviger van, maar zal ook weer een mooie gezonde gloed terugkrijgen.

Neem contact op

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close