Neem voor aanpassingen aan de header contact op met de Servicedesk via servicedesk@dewerkendewebsite.nl of 010 - 85 00 670

Botox tijdens de zwangerschap

Kan botox tijdens de zwangerschap? Botox is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Vroeger waren er weinig mensen die aan botox deden. Maar vooral waren er weinig mensen die er te koop mee liepen. Mensen schaamden zich voor hun eigen botox gebruik. Tegenwoordig zie je dat veel meer mensen er open voor uit komen dat ze gebruik hebben gemaakt van een botox behandeling. Steeds meer bekende mensen maken reclame voor botox en steeds meer mensen vinden het dan ook niet meer dan normaal dat mensen hun lichaam mooier maken door middel van een botox behandeling.

Nu botox steeds normaler wordt voor iedereen, komen er ook meer dilemma’s betreft deze behandeling naar boven. Één van deze dillema’s gaan we behandelen in deze blog. Namelijk: ‘Is het verstandig om botox te gebruiken wanneer je zwanger bent?’. En dat is een uitstekende vraag waar we een goed antwoord op kunnen geven. Want is botox niet schadelijk voor het ongeboren kind of kan de huid van een zwangere vrouw zo’n behandeling op dat moment wel aan? Wij van Aesthetic Beauty Center krijgen regelmatig de vraag of een botox behandeling voor bijvoorbeeld fronsrimpelkraaienpootjes of het voorhoofd tijdens de zwangerschap verstandig is.

Botox tijdens de zwangerschap wordt afgeraden

Als we heel kort en bondig zijn dan moeten we helaas stellen dat een botox behandeling tijdens de zwangerschap afgeraden wordt. Laten we beginnen met het feit dat botox een veilig geneesmiddel is. Er zijn, net als bij andere geneesmiddelen, uitgebreide onderzoeken gedaan door instanties die ingeschakeld zijn door de geneesmiddelenwet. Echter is er over botox tijdens de zwangerschap nog te weinig bekend om uit te sluiten dat het schadelijk is. Het is dus onduidelijk wat voor effect een botox behandeling heeft op uw ongeboren kind. Daarom heeft de vakgroep van medisch cosmetisch artsen besloten dat er een negatief advies is voor botox tijdens de zwangerschap. Hierdoor is een botox behandeling tijdens de zwangerschap dus niet mogelijk.

Je zal dus nog even geduld moeten hebben en pas een nieuwe behandeling ondergaan wanneer je kind is geboren. Echter er zijn wel uitzonderingen mogelijk wanneer er een medische reden is voor de botox behandeling. U kunt gewoon een behandeling krijgen wanneer u deze behandeling nodig heeft voor bijvoorbeeld chronische migraine. Ook bij tandenknarsen is het mogelijk om toch een botox behandeling te ondergaan tijdens de zwangerschap. Wanneer u toch, door medische redenen, in aanmerking voor een botox behandeling tijdens de zwangerschap, zal de arts goed met u overleggen. Hij of zij zal alle risico’s en voordelen met u overleggen alvorens de ingreep wordt gedaan.

Borstvoeding en botox

Wanneer u net bevallen bent van uw zoon of dochter kunt u niet direct een botox behandeling ondergaan. Dit heeft te maken met het feit dat u uw kind borstvoeding geeft. Ook over de gevaren van het geven van borstvoeding in combinatie met een botox behandeling is nog niet genoeg bekend. Daarom is het beter om alle, eventuele, risico’s uit te sluiten. Uit onderzoeken komt wel naar voren dat wanneer je botox in de spier of huid gebruikt, de botox niet in moedermelk is te traceren. Echter zijn er nog te weinig onderzoeken gedaan om hier 100% op blind te varen.

Wat wel kan tijdens de zwangerschap

Nu u heeft gelezen dat een botox behandeling tijdens de zwangerschap wordt afgewezen kunt u andere manieren aanpakken voor uw probleem. Door de zwangerschap is het mogelijk dat de kleine bloedvaatjes in uw gezicht springen. Het is verstandig om dan te kijken naar wat u wel kunt doen in plaats van een botox behandeling. U kunt bijvoorbeeld een lekkere gezichtsbehandeling nemen of een gezichtsmasker. Dit zijn vrij basale opties om uw huid weer mooi te maken. Wanneer u een wat meer rigoureuze aanpak wilt hebben, kunt u ook kiezen voor een bindweefselmassage

Zorg voor gespecialiseerde artsen

Wanneer je er voor kiest om een botox behandeling te ondergaan, is het enorm van belang dat u de juiste behandeling krijgt. U heeft hiervoor een ervaren, gespecialiseerde en gecertificeerde arts nodig. Bij Aesthetic Beauty Center bent u hiervoor op het juiste adres. Onze artsen zijn echter specialisten in botox behandelingen en weten precies wat er wel en niet kan. Ook zijn onze artsen BIG-geregistreerd. Dit houdt in dat zij gekwalificeerd zijn om te kunnen werken met injectienaalden. Wanneer u voor ons kiest, weet u dat u goed zit.

Afspraak inplannen na de zwangerschap

Is je kindje geboren en geef je geen borstvoeding meer? Dan nodigen wij u uit om een afspraak in te plannen voor de behandeling naar keuze. Je kunt bij ons terecht voor een botox behandeling maar wij zijn ook gespecialiseerd in het behandelen met fillers. Denk aan lip fillers, Jukbeenderen fillers en traangoot fillers. Bij Aesthetic beauty center is het mogelijk om een gratis intake in te plannen waar u terecht kunt met al uw vragen.

Neem contact op

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close