Neem voor aanpassingen aan de header contact op met de Servicedesk via servicedesk@dewerkendewebsite.nl of 010 - 85 00 670

Botox voor mannen

Ook mannen krijgen last van huidveroudering als ze ouder worden. Niet alleen de vrouwenhuid, maar ook de mannenhuid verliest namelijk met de jaren zijn stevigheid en volume. Hierdoor zullen er rimpels, plooitjes en fijne lijntjes ontstaan in de huid. Als je je hieraan stoort, kun je ook als man gebruik maken van botox. Er zijn namelijk speciale botox behandelingen voor mannen mogelijk, waarmee fijne lijntjes en rimpels aanzienlijk verminderd kunnen worden. 

Een behandeling speciaal voor mannen 

Omdat het mannelijk lichaam nu eenmaal anders werkt en in elkaar zit dan het vrouwelijk lichaam, zijn botox behandelingen voor mannen anders dan de behandelingen voor vrouwen. De huid van de man is namelijk vaak dikker dan bij een vrouw. Ook hebben mannen over het algemeen sterkere gezichtsspieren dan vrouwen. Het is dus erg belangrijk dat een botox behandeling hierop wordt aangepast en dat hiermee rekening wordt gehouden. Doordat de mannelijke huid dikker is, is bijvoorbeeld vaak meer botox nodig om een fronsrimpel te behandelen.

Naast de fysieke verschillen in de huid is vaak ook het gewenste resultaat bij mannen anders dan bij vrouwen. Mannen vinden het vaak belangrijk dat hun mannelijke uitstraling behouden blijft, of zelf juist wordt benadrukt. Het is dus belangrijk dat een arts die de botox behandeling uitvoert, hier rekening mee houdt en ervaring heeft met de behandeling van mannen. 

Botox behandelingen voor mannen

Botox wordt voornamelijk gebruikt om rimpels en andere ouderdomsverschijnselen te behandelen. De meest populaire behandelingen zijn dan ook de behandeling van kraaienpootjes of fronsrimpels. Kraaienpootjes zijn de rimpels rond de ogen, die ontstaan naar mate je ouder wordt. Het is normaal dat deze rimpels ontstaan, maar als je je eraan stoort, kan een botox behandeling uitkomst bieden om deze rimpels te verminderen. Ook fronsrimpels, de rimpels op het voorhoofd, zijn rimpels waar veel mannen zich aan storen. Door deze te behandelen krijg je een jongere, frissere uitstraling en wordt je gezichtsuitdrukking wat minder nors.  

Overige botox behandelingen voor mannen

Maar naast cosmetische behandelingen, kan botox ook ingezet worden voor medische behandelingen. Zo kan een botox behandeling worden toegepast om bijvoorbeeld migraine of tandenknarsen te verminderen. Daarnaast kan een botox behandeling ook overmatig zweten tegengaan. Veel mensen die last hebben van overmatig zweten, zowel mannen als vrouwen, hebben baat bij een behandeling met botox. Met deze behandeling wordt de zenuw die de zweetklieren aanstuurt verslapt, waardoor de zweetklieren tijdelijk minder of geen zweet meer produceren. Deze behandeling kan worden uitgevoerd onder de oksel, maar bijvoorbeeld ook op de haargrens of in de handpalmen of voetzolen. 

Hoe werkt botox?

Botox werkt als een spierverslapper. Dit komt doordat het middel dat wordt ingespoten bestaat uit een eiwit, namelijk botuline toxine. Dit eiwit blokkeert de prikkel van de zenuw naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk verslapt worden. Het lichaam breekt de botox vervolgens vanzelf af, waardoor het effect langzaam af zal nemen. Dit is ook waarom een botox behandeling regelmatig herhaald moet worden om het effect te blijven behouden. Het is dus een natuurlijke en tijdelijke oplossing, die geen kwaad kan voor het lichaam. 

Neem contact op

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close