Neem voor aanpassingen aan de header contact op met de Servicedesk via servicedesk@dewerkendewebsite.nl of 010 - 85 00 670

Buccaal vet verwijderen

Als u hamsterwangen heeft, of als u hebt last van een zogenaamd vollemaansgezicht, of uw gezicht oogt heel vol op een foto, dan zou het verwijderen van Buccaal vet wellicht iets zijn waar u gebruik van zou kunnen maken. Maar wat is Buccaal vet eigenlijk? In deze blog kunt u alles lezen over Buccaal vet verwijderen.

Wat houdt buccaal vet verwijderen precies in?

Bij het verwijderen van buccaal vet wordt het buccale vet dat in uw wangen zit weggehaald. Een andere naam voor deze ingreep is ook wel een bichectomie. Door het weghalen van het buccaal vet zal uw gezicht veel slanker lijken en uw jukbeenderen zullen beter naar voren komen. Het buccale vet zit in de onderwang, bij de zijkant van uw mond.

Het vet in uw onderwang zorgt ervoor dat u een beetje een hamsterwang effect krijgt. De hoeveelheid buccaal vet dat aanwezig is in uw lichaam verschilt per persoon. De hoeveelheid buccaal vet dat aanwezig is in een lichaam, is erfelijk bepaald en komt het meest vaak voor bij mensen uit Azië, Zuid-Amerika of het Midden-Oosten.

Waarom buccaal vet verwijderen?

Buccaal vet wordt ook wel gezien als een kussentje van vet dat diep in de wang zit. Dit kussentje is omgeven door zenuwen. Dit zorgt ervoor dat het vet niet via een liposuctie verwijderd kan worden. Zou u dit wel doen dan loopt u een groot risico op het oplopen van een zenuwbeschadiging. Daarom wordt liposuctie van uw wangen ook overal sterk afgeraden.

Vaak is het zo dat buccaal vet verwijderen in combinatie gedaan wordt met een liposuctie van de onderkin. Dit wordt dan gedaan om ervoor te zorgen dat uw kaak en onderkin veel slanker lijken te zijn. U zou dan filler kunnen gebruiken voor het accentueren van de jukbeenderen.

De voordelen van het verwijderen van buccaal vet

Aan het verwijderen van buccaal vet zitten een aantal voordelen vast, een aantal hiervan zijn:

De snee wordt aan de binnenkant van de wang gezet, dus dan zal u daar geen litteken aan over houden. Daarnaast zullen de resultaten blijvend zijn, zelfs als u in gewicht aankomt blijft dit hetzelfde.

Het verwijden van buccaal vet kan al binnen een uur helemaal gedaan zijn. U hoeft er niet lang van te herstellen, over het algemeen is iedereen binnen drie dagen na de ingreep weer gewoon weer aan het werk. Uw babyface heeft u dan voorgoed gedag gezegd, u zal merken dat u ook veel serieuzer genomen zal worden.

Wanneer bent u geschikt voor het verwijderen van buccaal vet?

Als u het gevoel heeft dat u een overdreven dik en rond gezicht heeft is het verwijderen van buccaal vet een ingreep die op u wel eens van toepassing zou kunnen zijn.  De beste kandidaten zouden een BMI van minder dan 25 moeten hebben. Na deze ingreep krijgt uw gezicht een slanker uiterlijk.

De procedure

Wanneer u besluit uw buccale vet te laten verwijderen zou u dit het best kunnen doen bij Aesthetic Beauty Center. De ingreep wordt onder een lokale verdoving gedaan. Daarna worden er kleine sneetjes gemaakt aan de binnenkant van uw wang. Via die kleine sneetjes wordt het vet weggehaald, waarna het dicht gemaakt wordt met kleine hechtingen. De behandeling is goed te doen, het lijkt een beetje op een behandeling bij de tandarts.

Ter ondersteuning wordt een drukverband aangelegd en zult u uw mond 3 keer per dag met mondwater moeten spoelen. Bij Aesthetic Beauty Center zijn we gespecialiseerd in het verwijderen van buccaal vet. U bent bij ons in hele goede handen voor u het weet is het achter de rug.

Neem contact op

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close