Neem voor aanpassingen aan de header contact op met de Servicedesk via servicedesk@dewerkendewebsite.nl of 010 - 85 00 670

Een PDO Wenkbrauwlift: wat houdt dit precies in?

Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van cosmetische ingrepen om de huid in en rondom het gezicht te verstevigen. De behandelingen met fillers zijn inmiddels al wel bekend, maar je hoort steeds meer over de PDO lift. Maar is nu precies een PDO wenkbrauwlift? Je leest hier alles over hoe een PDO wenkbrauwlift werkt, wat het is en wat de verschillen zijn tussen fillers en een PDO lift.

Wat zijn PDO draden?

PDO draden zijn hechtdraden die worden gemaakt van polydioxanon, een zelf oplosbaar materiaal. Deze hechtdraden worden al jarenlang gebruikt gebruikt in de medische wereld. Je kent ze vast wel; de oplosbare hechtingen die een chirurg of arts bij je aanbrengt als je een ingreep hebt gehad of om een andere reden gehecht moet worden. Na verloop van tijd lossen deze hechtdraden van vanzelf op.

PDO draden zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Zo heb je de gladde PDO draden, maar ook gedraaide PDO draden en zelfs PDO draden met weerhaakjes. De kleinste soorten PDO draden zijn geschikt om bijvoorbeeld fijne lijntjes en kraaienpootjes rond de ogen mee te behandelen, terwijl de grotere PDO draden juist geschikt zijn voor wat zwaarder werk en een preciezere lift. Dankzij de weerhaakjes maken deze draden het mogelijk om de huid echt fysiek omhoog te trekken, iets wat met bijvoorbeeld fillers niet mogelijk is.

PDO wenkbrauwlift

Een PDO lift specifiek voor de wenkbrauwen kan een oplossing zijn wanneer de ouder wordende huid bij de wenkbrauwen wat gaat hangen. Dit heeft als gevolg dat er zich overtollige huid vormt boven de oogleden. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een vermoeide of boze uitstraling. Veel mensen vinden die niet prettig of voelen zich hier onzeker over, waardoor een cosmetische ingreep overwogen wordt. Een PDO wenkbrauwlift kan dan dus uitkomst bieden.

De mogelijkheden van PDO draden

PDO draden kunnen overigens niet alleen gebruikt worden om de wenkbrauwen te liften. Ook voor het decolleté, de hals, de huid rondom de ogen, kraaienpootjes en een rokersrimpel van de bovenlip is een lift met PDO draden uitermate geschikt. Door het gebruik van PDO draden zal de huis overigens ook extra collageen aan gaan maken. Dit is een bijkomend effect, wat meteen het effect van de behandeling zal versterken, omdat collageen de huid verstevigd en de huid er gezonder en stralender uit laat zien.

Wat zijn de risico’s van een PDO wenkbrauwlift?

Doordat PDO draden al sinds jaar en dag worden gebruikt in de medische wereld, is er veel bekend over het gebruik en het effect ervan. De draden lossen vanzelf op en zijn niet schadelijk voor de huid of de gezondheid. Gelukkig is hier al veel kennis over en al veel ervaring mee. De extra aanmaak van collageen door het gebruik van PDO draden is een bijkomend voordeel.

Daarnaast is het mogelijk om het gebruik van PDO draden te combineren met het gebruik van fillers. Op deze manier zullen de PDO draden ervoor zorgen dat de verslapte huid gelift wordt, terwijl de fillers ervoor zorgen dat het volumeverlies van de huid wordt hersteld. Op deze manier heb je dus een dubbel effect. Bovendien kan met een dergelijke behandeling een facelift, wat een operatieve ingreep is, vermeden worden.

Neem contact op

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close