Neem voor aanpassingen aan de header contact op met de Servicedesk via servicedesk@dewerkendewebsite.nl of 010 - 85 00 670
Wanneer we 25 jaar zijn, maakt ons lichaam minder hyaluronzuur aan. Omdat dit een stof is die zorgt voor de hydratatie en het volume in je huid, resulteert dat langzaamaan in steeds meer rimpels en plooien. Rond je 40ste is de hoeveelheid hyaluronzuur gehalveerd. Wil je iets aan je fijne lijntjes en rimpels doen, dan zijn fillers mogelijk iets voor jou. Deze vullen de lijnen en plooien in je gezicht, zodat je huid er egaler en strakker uit komt te zien. Ook krijgt je huid meer volume. Afhankelijk van het fillermerk blijft het resultaat 6 tot 12 maanden zichtbaar. Daarna kun je een herhaalbehandeling laten uitvoeren.
Over deze kleine ingreep bestaan een hoop misvattingen. Daarom zetten wij de belangrijkste feiten over fillers voor jou op een rijtje.
Het laten zetten van fillers betreft geen operatie, maar een kleine behandeling met injecties. Deze bestaan uit hyaluronzuur, de stof die van nature al door je lichaam wordt aangemaakt. De behandelaar brengt hyaluronzuur in op de plek waar een rimpel of lijntje moet worden hersteld. Sommige fillers zijn op basis van calcium. Deze geven niet alleen meer volume, maar zorgen ervoor dat er ook meer van het huideigen collageen wordt aangemaakt.
De tweede in het rijtje met feiten over fillers is het doeleinde waarvoor fillers worden gebruikt. De meeste mensen denken dat de injecties enkel worden gebruikt voor het opvullen van de lippen. Echter bestaan er veel verschillende soorten fillers met elk hun eigen consistentie. Daarom is er voor iedere plooi of rimpel wel een aparte behandeling. Zo kun je behalve aan lip fillers ook aan de traangoot, marionetlijnen, kaaklijn, jukbeenderen en nog meer plekken aan het gezicht denken.
Nogal eens haalt men fillers en botox door elkaar. Een groot verschil tussen beide is echter dat de resultaten van botox niet direct zichtbaar zijn. Bij fillers is dat wel het geval. Meestal zie je direct na de behandeling al het verschil.
Het volgende punt in het lijstje met feiten over fillers is het tijdelijke karakter ervan. Hyaluronzuur wordt na verloop van tijd door het lichaam zelf afgebroken. Fillers blijven doorgaans een half jaar tot een jaar zitten. Het resultaat neemt langzaam af. Indien gewenst kun je een afspraak voor een vervolgbehandeling maken. Fillers zijn dus niet voor altijd. Sterker nog, permanente fillers zijn al sinds 2015 verboden.
Overweeg je om de eerste keer fillers te laten zetten? Maak je geen zorgen, behalve tijdelijk is het resultaat van de injecties ook omkeerbaar. Is het effect dus niet hetgeen waarop je had gehoopt? Dan kun je je fillers binnen enkele dagen laten oplossen met behulp van een zogeheten hyalase behandeling. Een vloeistof, hyaluronidase, wordt in het gebied geïnjecteerd waar de filler zich bevindt en zorgt er vervolgens voor dat deze wordt opgelost. Het effect zie je al binnen een paar dagen.
We use cookies to improve your experience. Read more