Neem voor aanpassingen aan de header contact op met de Servicedesk via servicedesk@dewerkendewebsite.nl of 010 - 85 00 670

Met fillers in de zon?

Zodra het zomer wordt komen de meeste vragen over fillers weer volop binnen. Kan ik na een fillerbehandeling wel de zon in, hoe lang van tevoren kan ik het beste een fillerbehandeling doen als ik op vakantie ga naar het zonnige zuiden enzovoorts. Deze vragen krijgen we bij Aesthetic Beauty Center regelmatig binnen en in dit artikel zullen we het één en ander toe lichten over fillers en de zon.

In de zon na een filler behandeling

In principe adviseren wij je om de eerste drie dagen de zon te vermijden. Die tijd heeft je huid namelijk nodig om te herstellen en door de warmte worden je bloedvaten wijder, wat je na zo’n behandeling blauwe plekken kan opleveren. Mocht je na de behandeling een lichte zwelling hebben, dan kan dit door de zon erger worden. Als je na een filler behandeling bijwerkingen hebt zoals blauwe plekken, roodheid of zwelling die na drie dagen nog niet zijn verdwenen, dan raden wij je aan om nog even wat langer uit de zon te blijven, totdat deze bijwerkingen zijn verdwenen.

Na een filler behandeling op vakantie

Als ja van plan bent om lekker de zon op te gaan zoeken, dan adviseren wij je om een filler behandeling minstens twee weken van tevoren te laten uitvoeren. Er kan dan nog een controle afspraak plaats vinden waarbij bekeken kan worden of alles naar wens is gegaan. Het is beter iets vroegtijdig bij de controle afspraak te constateren, dan ergen in het buitenland.

Wordt een filler door de zon afgebroken?

De Hyaluronzuur dat in de opperhuid zit zal af worden gebroken door het zonlicht. De filler behandelingen van Aesthetic Beauty Center worden echter diep in de huid geïnjecteerd en daardoor kan de filler niet worden aangetast door de zon. Een skinbooster is een behandeling waarbij de filler oppervlakkig in de huid wordt geïnjecteerd en deze kan wel sneller worden afgebroken door de zon.

Met welke factor moet ik mijn huid beschermen?

Het is belangrijk om je huid met een beschermingsfactor van SPF 30/50 te voorzien om je huid tegen ouderdom te beschermen. We hebben allemaal zonlicht nodig, want dit zorgt voor de nodige vitamine D. Deze vitamine hebben we nodig, want dat zorgt bijvoorbeeld voor een beter humeur en sterkere botten. Dit moet dan ook weer niet te veel zonlicht zijn, want dat is dan weer schadelijk voor je huid. Te veel zonlicht zal de elastine en collageen in je huid sneller afbreken, waardoor je sneller een oudere huid krijgt.

Conclusie

Op zich is zonlicht dus niet direct van invloed op de filler en de duurzaamheid hiervan, zolang deze maar diep in je huid geïnjecteerd wordt. De herstelperiode na de filler behandeling kan echter wel beïnvloed worden door de zon. Het is zaak om je huid de nodige rust te geven om te kunnen herstellen. Het is dus aan te raden om minimaal twee weken voor je vakantie een behandeling te ondergaan en een beschermingsfactor SPF 30/50 te gebruiken, zodat je eventuele zonneschade kan voorkomen.

Fillers van Aesthetic Beauty Center: Lip Fillers - Jukbeenderen fillers - Traangoot fillers of bekijk hier al onze filler behandelingen.

Neem contact op

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close