Neem voor aanpassingen aan de header contact op met de Servicedesk via servicedesk@dewerkendewebsite.nl of 010 - 85 00 670

Pas goed op bij wie je fillers laat zetten

Pas goed op bij wie je fillers laat zetten

In de afgelopen jaren is cosmetische chirurgie steeds populairder geworden en wordt het gelukkig ook steeds meer geaccepteerd. Met name fillers zijn sterk in populariteit toegenomen. De trend om fillers te gebruiken is de laatste jaren steeds meer in beeld gekomen. Mede omdat populaire influencers op FaceBook, Instagram en tegenwoordig Tiktok zich er niet meer voor schamen, wordt het steeds meer geaccepteerd. En waarom zou je het niet doen als je niet tevreden bent over hoe je eruit ziet? Fillers zijn bijna net zo normaal als je tanden laten bleken. Het woord zegt het eigenlijk al, met fillers kun je iets laten opvullen. Het gebruik van fillers om de lippen op te vullen is het meest voorkomend, maar er zijn nog veel meer dingen die je zou kunnen laten opvullen. Je kunt bijvoorbeeld onder andere de wallen onder je ogen vullen, je neus optisch verkleinen met fillers en je jukbeenderen beter uit laten komen.

Wie zijn er bekwaam om fillers te zetten?

Met de enorme toename van het gebruik van fillers de laatste tijd is ook het aantal mensen die fillers zetten toegenomen. Echter is niet iedereen bevoegd en bekwaam om dit te doen. Als je in de verkeerde handen valt van iemand die eigenlijk niet bevoegd en bekwaam is om te injecteren kan het hele grote risico’s met zich mee brengen. Je wilt natuurlijk zeker weten dat je in handen bent van iemand die weet wat hij doet, waar je met een gerust hart je fillers kunt laten inspuiten door iemand die hier ook de juiste papieren voor heeft.

Daarom hebben we hier voor je op een rijtje gezet wie er wel en wie er niet bekwaam zijn om fillers te injecteren.

In principe mag iedere basisarts in Nederland injectables inspuiten. Er zullen ook zeker artsen zijn die dit af en toe doen om een centje bij te verdienen. Maar deze artsen zijn echter geen cosmetisch arts en zullen dus wel bevoegd, maar niet daadwerkelijk bekwaam zijn om op de juiste manier met fillers aan de slag te gaan. Gelukkig is sinds 2019 de titel cosmetisch arts een beschermde titel. Cosmetische artsen hebben een opleiding gevolgd voor het uitvoeren van filler behandelingen. Als je dus zeker wilt weten dat je goed zit ga dan op zoek naar een cosmetisch arts.

Alleen artsen mogen injecteren, dus als iemand geen BIG geregistreerde arts is maar wel fillers aanbiedt dan is dit altijd illegaal. Als je een schoonheidsspecialist tegenkomt die beweert te mogen injecteren dan zit daar een vervelend luchtje aan. Hoe verleidelijk het misschien ook mag lijken, doe het alsjeblieft niet en ga op zoek naar een goede cosmetische arts.

Verschil tussen mesogun en fillers

Wat steeds meer aangeboden wordt als alternatief voor fillers is een behandeling met een mesogun. De mesogun is ontwikkeld om de bovenste huidlagen van het gezicht te hydrateren met hyaluronzuur. Het pistool zet heel veel kleine prikjes tegelijk met in elk prikje een heel klein beetje product. Dit is een behandeling die wel door schoonheidsspecialisten mag worden aangeboden. Veel schoonheidsspecialisten prijzen het om die reden dan ook aan als het alternatief voor fillers. Echter is het absoluut niet aan te raden om voor mesotherapie te kiezen als alternatief voor fillers. Mesotherapie heeft zeker een gunstig effect op de huid van je gezicht, maar het vervult een hele andere functie dan fillers. Vooral op de lippen kan het meer kwaad dan goed doen. Doordat het veel meer naalden zijn heb je meer kans op beschadiging van je lippen en dus meer risico op zwellingen en blauwe plekken. Je kunt zelf niet bepalen wat voor vorm je in je lippen wilt hebben omdat mesotherapie niks anders doet dan de hele lip opvullen en omdat het vaak goedkoper is, is het product dat ze gebruiken ook van slechtere kwaliteit.

Als je er aan denkt om iets aan je gezicht te laten doen door middel van fillers, lees je dan altijd goed in. Doe je onderzoek en lees recensies van artsen. Ook kan je bij verschillende instanties informatie opvragen over welke artsen en instanties je wel of niet moet kiezen. Kies dus een bekwame arts uit en bedenk dat echte goede artsen je niet met een heel onnatuurlijk gezicht de deur uit laten lopen. Als je arts dus geen probleem heeft om er steeds een schepje bovenop te doen, bedenk dan eens of dit wel echt de arts is die het beste met je voorheeft. Je wil tenslotte niet dat de arts er voor zorgt dat je de rest van je leven met een verminking rondloopt. Misschien is het wel beter om over te stappen naar een andere arts.

Neem contact op

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close