Neem voor aanpassingen aan de header contact op met de Servicedesk via servicedesk@dewerkendewebsite.nl of 010 - 85 00 670

Veel gestelde vragen bij een neuscorrectie

Baal jij er ook zo van om een foto van jezelf te zien? Weet jij ook niet wat je er allemaal voor moet doen om die camera maar te kunnen ontwijken? Voel jij je ook zo ontzettend onzeker wanneer je in de spiegel kijkt en dan vooral wanneer jij je neus ziet? Daar kan je natuurlijk wat aan laten doen.

Wij krijgen in onze kliniek genoeg mensen die stuk voor stuk worstelen met deze dilemma’s en niet weten wat ze eraan willen laten doen. Wij geven dan een zo een goed mogelijk advies en bespreken met hun de meest gestelde vragen en natuurlijk ook de antwoorden.

WELKE VRAGEN WORDEN ONS HET MEEST GESTELD?

EEN NEUSCORRECTIE, WAT IS DAT?

Een neuscorrectie is een operatie aan je neus die van cosmetisch aard is. Hierbij worden vaak de grote en de vorm van de neus veranderd. Het kan zo zijn dat door de cosmetische ingreep ook de ademhalingsproblemen die je misschien ervaart worden verbeterd.

EEN NEUSCORRECTIE, DOET HET PIJN?

Op het moment dat de operatie aan de gang is dan zal je er niets van voelen want een neuscorrectie gebeurd onder algehele narcose. Wanneer je eenmaal bijgekomen bent uit de narcose ga je beginnen met de voorgeschreven pijnstillende medicatie die je van ons krijgt. Hierdoor zul je weinig last ervaren van de naweeën van de operatie en het niet als pijnlijk gaan ervaren. Er zijn gevallen bekend die een beetje druk op de neus ervaren. Dit komt door het kapje wat eroverheen zit of door de pleisters. Ook zal de neus enigszins opgezwollen zijn. Je kunt een verstopte neus gevoel hebben.

EEN NEUSCORRECTIE, WAT ZIJN DE KOSTEN?

Wij kunnen je maar 1 advies geven. Dat is dat je de kosten van een neuscorrectie niet af moet laten hangen van de keuze die jij maakt. Het is echt niet zo dat je per se de meest dure moet nemen maar kies voor de juiste specialist. Je moet ook een soort van klik hebben met je specialist en een soort van vertrouwensband met elkaar opgebouwd hebben. Wanneer je bij ons op consult komt dan gaan we eerst eens kijken wat het beste bij jou past. Daarna gaan we pas bepalen wat de kosten van de operatie zullen zijn en kan jij zelf de beslissing nemen of je het laat doen of niet.

HOE KOMT MIJN NEUS ERUIT TE ZIEN? WEET IK DAT VAN TEVOREN?

Je weet natuurlijk nooit voor 100 procent zeker hoe je neus eruit komt te zien maar wij kunnen je zeker een heel goede benadering geven van wat het resultaat zal gaan zijn. Wij maken namelijk van iedere cliënt foto’s en van de nieuwe neus een digitale versie. Er wordt goed gekeken naar de lijnen van het gezicht en alle andere kenmerken daarvan. Op die manier kunnen wij je zo goed mogelijk laten zien wat het resultaat ongeveer zal zijn maar we kunnen dat nooit voor 100 procent. Gelukkig vinden de cliënten vaak hun nieuwe neus nog mooier dan dat ze op het plaatje hadden gezien.

DE HERSTELPERIODE, HOE LANG DUURT DIE?

Nadat je bent geopereerd zal het ongeveer 10 tot 14 dagen duren voordat je weer aan het werk mag gaan. Net na de operatie zwelt je gezicht op en zijn er zowel in het gezicht als op de neus blauwe plekken te zin. Wanneer je neustampons geplaatst hebt gekregen dan zullen deze na een dag of 2 a 3 worden verwijderd. Ongeveer na een week tot tien dagen zullen de pleisters en het kapje worden verwijderd. De eerste maand na de operatie is het raadzaam om een bril en intensieve activiteiten te vermijden.

EEN NEUSCORRECTIE, IS DAT WEL WAT VOOR MIJ?

Daar kunnen wij jou eerlijk gezegd geen antwoord op geven omdat dit voor iedereen anders is. Het laat wel zien dat je heel bewust ermee bezig bent. Wees je ervan bewust dat een neuscorrectie erg definitief is.

WANNEER IS EEN NEUSCORRECTIE ECHT NODIG?

Wanneer je er niet alleen fysiek maar ook mentaal door belemmerd wordt dat jouw neus niet is zoals jij het graag zou willen dan kan je wel zeggen dat het echt nodig is. Je zult je er naderhand veel beter bij voelen.

Neem contact op

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close