Neem voor aanpassingen aan de header contact op met de Servicedesk via servicedesk@dewerkendewebsite.nl of 010 - 85 00 670

Wat is een PRP behandeling?

Een platelet rich plasma behandeling of ook wel een PRP behandeling genoemd is een methode die nog niet bij heel veel mensen bekend is. Wanneer de plastisch chirurg een PRP behandeling bij je doet wil dat zeggen dat bij de haar en huidverbetering gebruik gemaakt wordt van het herstellen vermogen van je eigen bloed. Hoe het verder allemaal in zijn werk gaat dat leggen wij je nu uit.

EEN PRP BEHANDELING, HOE WERKT HET?

Wanneer we bij jou een PRP behandeling gaan uitvoeren beginnen we met het afnemen van bloed. Dit wordt gedaan door een van onze verpleegkundigen. Wanneer we het bloed van je hebben gaat je bloed in een speciale centrifuge waar het bloedplasma wordt gefilterd met een hoge concentratie aan witte bloedcellen en bloedplaatjes. Zodra de rode bloedcomponenten eruit zijn gehaald wordt het nog een keer gecentrifugeerd. Nu blijven er uiteindelijk alleen nog witte bloedlichaampjes en bloedplaatjes over. Hetgeen wat overblijft vormt een residu. Dit gebruiken ze dus als platelet rich plasma. Dit plasma is rijk aan bloedplaatjes. De bloedplaatjes bevatten bioactieve eiwitten en groeifactoren.

HAARTRANSPLANTATIE MET BEHULP VAN PLATELET RICH PLASMA

Wanneer je een haartransplantatie ondergaat kan je dit doen met behulp van platelet rich plasma. Het plasma wordt in de behaarde hoofdhuid door middel van een injectie ingespoten. Het PRP plasma stimuleert de haargroei. Het platelet rich plasma kan ook ingespoten worden wanneer je een FUE haartransplantatie laat doen. Hiermee bereiken we een betere en dikkere kwaliteit van het haar en kunnen er minder zwellingen, blauwe plekken en bloedingen voorkomen. Ook zal je minder pijn ervaren. De grafts zullen ook een betere hechting en kleefkracht hebben.

WAT IS EEN FUE HAARTRANSPLANTATIE?

Wanneer we het hebben over een FUE haartransplantatie dan hebben we het over de modernste techniek wat betreft de haartransplantatie. Het is een blijvende oplossing voor kale plekken en dun behaalde plekken. De behandeling neemt 1 a 2 dagen in beslag maar geeft een resultaat wat ontzettend natuurlijk oogt. Bij de FUE techniek worden er met een holle micronaald haarwortels uit de achterkant van uw hoofd gehaald en deze worden dan bovenop uw hoofd getransplanteerd. Na een aantal maanden gaan de haren daar groeien. De FUE techniek is een hele nauwkeurige techniek die onder een lokale verdoving gedaan kan worden. Hechten is niet aan de orde. De kleine wondjes zullen snel genezen. Dat is dus de rede dat het gebeurd in combinatie met PRP want dit zorgt voor het snelle herstel van de wondjes. Na ongeveer 1 tot 3 weken nadat je de transplantatie bent ondergaan vallen de haren weer uit. Schrik hier niet van! Nu begint eigenlijk pas het echte herstelproces van het herstellen van de haargroei. Na ongeveer 12 tot 14 maanden kan je eigenlijk pas het resultaat goed zien. Natuurlijk zal je in de tussenliggende maanden ook wel een vorm van herstel zien want er zal elke keer wat meer haar aanwezig gaan zijn.

EEN FACELIFT IN COMBINATIE MET PLATELET RICH PLASMA

PRP kan niet alleen gebruikt worden bij een haargroeibehandeling maar ook zeker bij een facelift kan dit toegepast worden. Die bioactieve eiwitten en het bloedplasma met groeifactoren spelen namelijk een hele belangrijke rol bij de genezing van de wonden. Het zal het weefselherstel na het krijgen van een facelift aanzienlijk versnellen. Dit is voor jou vanzelfsprekend hartstikke fijn. Je ziet dus zelf ook eerder resultaat en een versneld genezingsproces is natuurlijk nooit weg.

Neem contact op

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close