Neem voor aanpassingen aan de header contact op met de Servicedesk via servicedesk@dewerkendewebsite.nl of 010 - 85 00 670

Alles wat je moet weten over facings in Rotterdam

15-01-2024

Facings Rotterdam

Een prachtige glimlach is een kenmerk van zelfvertrouwen en aantrekkingskracht. Facings zijn een veelgevraagde cosmetische tandheelkundige ingreep in Rotterdam, die mensen helpt om een verbeterde glimlach te verkrijgen en hun zelfbeeld te vergroten. Laten we dieper ingaan op de verschillende aspecten van facings, waarom ze zo populair zijn in Rotterdam en waarom je bij ons terecht kan. 

Wat zijn facings? 

Facings zijn op maat gemaakte schildjes van composietmateriaal of porselein die zorgvuldig op de voorkant van de tanden worden geplaatst. Hun voornaamste doel is het corrigeren van het gebit van imperfecties, waaronder verkleuringen, scheve tanden, spleetjes of beschadigingen. Door deze aanpassingen helpen facings in Rotterdam om een perfecte glimlach te bereiken die past bij hun persoonlijke wensen.

In Rotterdam hebben patiënten de keuze tussen twee typen facings: composiet facing en porseleinen facings, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Composiet Facing wordt direct aangebracht door de tandarts in één sessie. Het is een kosteneffectieve optie die snel resultaten oplevert. Aan de andere kant worden porseleinen facings op maat gemaakt in een gespecialiseerd tandtechnisch laboratorium.

Porseleinen facings zijn bekend om hun duurzaamheid en weerstand tegen verkleuringen in vergelijking met composiet facing. Deze facings worden individueel vervaardigd, wat resulteert in een nauwkeurige pasvorm en een natuurlijke uitstraling die gedurende lange tijd behouden blijft. Ondanks hun goede eigenschappen vereisen porseleinen facings twee tandartsbezoeken voor de plaatsing: één voor het nemen van afdrukken en een tweede voor de definitieve bevestiging.

Het productieproces van porseleinen facings bevat grondige technische precisie om ervoor te zorgen dat de facings perfect aansluiten op de tanden en een natuurlijke uitstraling bieden die perfect samensmelt met de glimlach van de patiënt. Deze hoogwaardige facings zijn minder vatbaar voor verkleuringen en bieden daarom een langdurige oplossing voor cosmetische tandcorrecties.

Aan de andere kant van het spectrum biedt composiet facing een snelle oplossing voor mensen in Rotterdam die op zoek zijn naar directe verbeteringen in hun glimlach. De tandarts past het composietmateriaal ter plekke aan om gebreken te verbergen en de glimlach te verbeteren. Het is een efficiënte optie die in één sessie kan worden voltooid, maar minder duurzaam is dan porseleinen facings.

In essentie bieden facings in Rotterdam een mogelijkheid voor mensen die op zoek zijn naar een verbetering van hun glimlach. De keuze tussen composiet facing en porseleinen facings hangt af van verschillende factoren, waaronder duurzaamheid, uitstraling en het tijdsbestek waarin men resultaten wil bereiken. Het is verstandig om een gedetailleerd consult met een ervaren tandarts te plannen om de beste optie te bepalen die past bij de individuele behoeften en verwachtingen.

Voordelen van facings

Facings bieden niet alleen cosmetische voordelen, maar ook duurzaamheid en een natuurlijke uitstraling. Ze zijn bestand tegen verkleuringen, waardoor patiënten in Rotterdam langdurig kunnen genieten van een stralende glimlach. Door minimaal onderhoud en reguliere mondhygiëne praktijken blijven ze gemakkelijk schoon en behouden ze hun esthetiek.

De keuze tussen composiet facing en porseleinen facings hangt af van de individuele behoeften van de patiënt. Porseleinen facings zijn duurzamer en bieden een natuurlijke uitstraling, terwijl composietfacing direct en gemakkelijker aangebracht kan worden.

Procedure van het plaatsen van facings

Het proces van het plaatsen van facings in Rotterdam begint met een uitgebreide consultatie bij een ervaren tandarts. Tijdens dit consult bespreekt de tandarts de doelen en verwachtingen van de patiënt, en worden de verschillende opties, zoals composiet facing en porseleinen facings, besproken. Er wordt ook een grondig onderzoek van de mondholte en de algehele mondgezondheid uitgevoerd om te bepalen of facings een geschikte oplossing zijn.

Voor porseleinen facings wordt tijdens het eerste bezoek aan de tandarts nauwkeurige afdrukken van de tanden genomen. Deze afdrukken worden vervolgens naar een gespecialiseerd tandtechnisch laboratorium gestuurd, waar ervaren technici de facings op maat maken. Dit proces omvat het zorgvuldig vervaardigen van facings die qua vorm, grootte, kleur en textuur perfect passen bij de natuurlijke tanden van de patiënt.

Bij de tweede afspraak, na ontvangst van de op maat gemaakte porseleinen facings uit het laboratorium, past de tandarts ze aan. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan de functionaliteit. De tandarts controleert de kleur, vorm en grootte van de facings zorgvuldig om ervoor te zorgen dat ze naadloos integreren met de natuurlijke tanden en perfect passen bij de gezichtskenmerken van de patiënt.

Voordat de facings definitief worden geplaatst, worden de tanden grondig gereinigd en voorbereid. De tandarts gebruikt speciale technieken om een deel van het tandglazuur voorzichtig te verwijderen, indien nodig, om ruimte te maken voor de facings en een betere hechting mogelijk te maken. Hierna worden de facings zorgvuldig met tandheelkundige lijm permanent op de tanden bevestigd.

De patiënt krijgt uitgebreide instructies over de juiste mondverzorging om de duurzaamheid van de facings te waarborgen. Regelmatige controles bij de tandarts zijn ook essentieel om de conditie van de facings te controleren en ervoor te zorgen dat ze goed blijven functioneren en er esthetisch aantrekkelijk uitzien.

Kortom, het plaatsen van facings in Rotterdam vereist een gedetailleerde voorbereiding, expertise en nauwkeurigheid om een glimlach te creëren die niet alleen het uiterlijk perfect is, maar ook functioneel en duurzaam. Het is een proces dat gebaseerd is op een nauwe samenwerking tussen de patiënt en de tandarts, met de nadruk op het bereiken van een resultaat dat perfect past bij de individuele behoeften en wensen van de patiënt.

Kosten en beschikbaarheid in Rotterdam

Bij het overwegen van facings in Rotterdam is het begrijpelijk dat je nieuwsgierig bent naar de kosten en beschikbaarheid van deze manier van tandheelkundige behandeling. De prijs van facings kan variëren afhankelijk van het type facing en de kwaliteit van zorg die je zoekt. Over het algemeen zijn porseleinen facings iets prijziger dan composiet facing, vanwege het verfijnde productieproces en de gebruikte materialen.

Het plannen van een consult is een slimme eerste stap om een beter inzicht te krijgen in de exacte kosten van facings op maat van jouw wensen. Tijdens dit consult zal een ervaren tandarts de opties met je doornemen en een gedetailleerd behandelplan opstellen, inclusief een duidelijk kostenplaatje. Dit biedt niet alleen transparantie, maar geeft ook een helder beeld van wat je kunt verwachten.

Bij Aesthetic Beauty Center ben je verzekerd van hoogwaardige zorg die gericht is op het verbeteren van jouw glimlach. Onze erkende en ervaren tandartsen nemen de tijd om naar je wensen te luisteren en bieden gepersonaliseerde oplossingen die voldoen aan jouw doelen.

Bij ons vind je van facings van topkwaliteit die niet alleen duurzaam zijn, maar ook een natuurlijke uitstraling geven. We begrijpen dat het kiezen van de juiste tandartspraktijk een belangrijke stap is voor een succesvolle en bevredigende ervaring met facings. Daarom staan we klaar om je te begeleiden in dit proces en je te voorzien van de best mogelijke zorg voor een stralende glimlach.

Ontdek zelf hoe facings jouw glimlach kunnen transformeren! Plan vandaag nog een consult bij Aesthetic Beauty Center en zet de eerste stap naar een zelfverzekerde en prachtige glimlach die bij jou past.

Share this article:

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close