Neem voor aanpassingen aan de header contact op met de Servicedesk via servicedesk@dewerkendewebsite.nl of 010 - 85 00 670

Porseleinen facings bij Aesthetic Beauty Center

15-01-2024

Porseleinen facings

Een schitterende glimlach is een prachtig kenmerk van iemands uitstraling. Porseleinen facings, een geavanceerde oplossing in de cosmetische tandheelkunde, bieden een weg naar een zelfverzekerde en stralende glimlach. Laten we samen dieper ingaan op alle aspecten van porseleinen facings, van hun definitie tot de procedure, voordelen en ervaringen.

Wat zijn porseleinen facings? 

Porseleinen facings vormen een geavanceerde cosmetische tandheelkundige oplossing die gericht is op het verbeteren van de glimlach door onvolkomenheden in het gebit te corrigeren. Deze ultradunne, op maat gemaakte schildjes, vervaardigd van hoogwaardig porselein, worden zorgvuldig geplaatst op de voorkant van de tanden. Het doel is om verschillende cosmetische onvolkomenheden te verhelpen, variërend van verkleuringen tot misvormingen, scheurtjes of onregelmatigheden in de tanden. Dit zorgt ervoor dat je weer blij wordt van je eigen glimlach die perfect past bij hun individuele gezichtskenmerken.

Het proces van het verkrijgen van porseleinen facings begint met een grondige beoordeling van de mondholte en het vaststellen van de specifieke uiterlijke doelen van de patiënt. Vervolgens worden gedetailleerde afdrukken genomen van de tanden, die dienen als de basis voor de op maat gemaakte facings. Deze afdrukken worden naar een gespecialiseerd tandtechnisch laboratorium gestuurd, waar ervaren technici gebruikmaken van geavanceerde technologieën zoals CAD/CAM om facings te produceren die perfect aansluiten bij de individuele tandstructuur en het gewenste doel van de patiënt.

Na voltooiing van de facings worden deze zorgvuldig aangepast aan de tanden van de patiënt, waarbij de kleur, vorm en grootte nauwkeurig worden afgestemd op de natuurlijke tanden. De plaatsing van porseleinen facings gebeurt met uiterste precisie, waarbij tandheelkundige lijm van hoge kwaliteit wordt gebruikt om de facings permanent en stevig op hun plaats te bevestigen. Dit zorgt voor een duurzame en stabiele hechting, waardoor de facings functioneren als een natuurlijke en naadloze extensie van de bestaande tanden.

Het individuele en op maat gemaakte karakter van porseleinen facings maakt ze tot een populaire keuze voor diegenen die streven naar een verbeterde glimlach. De facings worden zorgvuldig vervaardigd en aangepast aan de unieke behoeften en doelen van elke patiënt, wat resulteert in een opmerkelijk natuurlijke uitstraling en een verbeterde glimlach die het zelfvertrouwen vergroot.

Voordelen van porseleinen facings

Porseleinen facings bieden een reeks voordelen die verder reiken dan gemiddelde cosmetische verbeteringen. Naast het creëren van een stralende glimlach, bieden ze duurzaamheid en een natuurlijke uitstraling die langdurig behouden blijft. De duurzaamheid van facings uit porselein maakt ze bestand tegen verkleuring door voedsel, dranken en andere externe factoren, waardoor ze hun buitengewone schoonheid behouden gedurende vele jaren.

Een van de opvallende voordelen van porseleinen facings is hun eenvoudig onderhoud. Met minimale inspanningen en reguliere mondhygiëne praktijken zoals poetsen en flossen kunnen facings hun glans behouden en blijven ze vrij van vlekken. Dit maakt ze buitengewoon handig voor mensen die op zoek zijn naar een cosmetische oplossing met langdurige resultaten en weinig onderhoud.

Een ander belangrijk voordeel van porseleinen facings is hun minimale invasiviteit in vergelijking met sommige andere cosmetische tandheelkundige behandelingen. Doordat ze slechts een kleine hoeveelheid tandglazuur vereisen om te worden geplaatst, behouden ze de natuurlijke structuur van de tanden. Dit behoud van tandstructuur is aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een goede oplossing zonder aanzienlijke schade aan de bestaande tanden.

Deze minimale invasiviteit resulteert in een minder ingrijpende procedure, wat zich vertaalt naar minder ongemak voor de patiënt tijdens en na het plaatsingsproces. Bovendien kunnen porseleinen facings, dankzij hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid, zelfvertrouwen bevorderen en mensen in staat stellen om met trots en zonder zorgen te glimlachen.

Technische aspecten en fabricage van porseleinen facings

De fabricage van porseleinen facings maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals CAD/CAM (Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing). Deze technologieën zorgen voor nauwkeurige facings die perfect passen bij de natuurlijke tandstructuur van een individu. Het gebruik van deze geavanceerde technieken resulteert in op maat gemaakte facings die harmonieus zijn met de bestaande tanden en de algehele glimlach verbeteren.

Duurzaamheid en onderhoud van porseleinen facings

Porseleinen facings staan bekend om hun duurzaamheid en bestendigheid tegen verkleuring. Met de juiste zorg en aandacht kunnen ze wel 10-15 jaar meegaan voordat een eventuele vervanging nodig is. Regelmatige tandheelkundige controles en dagelijkse mondhygiëne praktijken, waaronder poetsen en flossen, zijn voldoende om de levensduur van de facings te verlengen zonder hun glans te verliezen.

Veelgestelde vragen over porseleinen facings

Er zijn enkele veelvoorkomende vragen over porseleinen facings:

  • Doet het plaatsen van facings pijn?
  • Over het algemeen ervaren patiënten geen pijn tijdens het plaatsen van facings. In sommige gevallen kan er na de procedure wat gevoeligheid zijn, maar dit verdwijnt meestal snel.
  • Hoe lang gaan porseleinen facings mee?
  • Met goede zorg kunnen porseleinen facings 10-15 jaar meegaan voordat ze mogelijk moeten worden vervangen.
  • Kunnen facings worden gerepareerd als ze beschadigd zijn?
  • Kleine beschadigingen aan facings kunnen worden gerepareerd, maar in het geval van ernstige schade kan vervanging noodzakelijk zijn.

Bij Aesthetic Beauty Center: Transformeer uw glimlach

Bij Aesthetic Beauty Center begrijpen we de impact van een prachtige glimlach op iemands zelfvertrouwen en welzijn. Onze deskundige tandheelkundige professionals streven ernaar om op maat gemaakte porseleinen facings van topkwaliteit te bieden die niet alleen een glimlach transformeren, maar ook het zelfvertrouwen vergroten. Met aandacht voor elk detail en een persoonlijke benadering helpen we onze patiënten hun droomglimlach te realiseren. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Share this article:

This website uses cookies

We use cookies to improve your experience. Read more

Close