-

Filler fatigue

Filler fatigue, de kans is groot dat je hier tot nu nog nooit van had gehoord. Filler fatigue is het effect wat ontstaat als je vanaf een jonge leeftijd veel fillers laat injecteren. Je zou het kunnen vergelijken met een ballon die je opblaast. De eerste keer heb je maar een klein beetje lucht nodig om er voor te zorgen dat je ballon opgeblazen wordt. Maar als je vervolgens de ballon laat leeglopen en daarna weer wilt opblazen, zul je zien dat je meer lucht nodig hebt. Je huid moet zich elke keer als je fillers neemt een beetje uitrekken. Als je jong bent dan gaat dat natuurlijk nog heel soepel, maar als je wat ouder bent zul je steeds meer moeten ‘fillen’ om het effect van de uitgerekte huid tegen te gaan. Maar hoe meer je laat inspuiten, hoe groter het risico dat het er heel onnatuurlijk uit gaat zien. Het is dus belangrijk om te kiezen voor de juiste soort filler. Daarnaast is het wijs om te onderzoeken welke artsen echt vakbekwaam zijn in deze handeling.

Wat kun je doen om filler fatigue te voorkomen?

Filler fatigue is gelukkig wel te voorkomen en de oplossing is eigenlijk vrij simpel. Gebruik niet te veel fillers. Er is uiteraard helemaal niets mis het gebruik van fillers en we zeggen ook zeker niet dat je nu gelijk je afspraak bij de arts moet gaan afzeggen. Maar hoe ‘’nepper’’ het effect van je fillers eruit ziet hoe sneller filler fatigue ontstaat. We snappen dat het nemen van fillers een verslavend effect kan hebben, maar als je alweer nieuwe fillers wilt op het moment dat de deur van de kliniek achter je dicht valt dan wordt het misschien tijd om even stil te staan bij het risico. Want misschien is er wel iets anders aan de hand wat niet opgelost gaat worden bij het gebruik maken van fillers. Hoe meer en hoe sneller je bij laat spuiten hoe groter het risico op filler fatigue. En hoe sneller je meer wilt, hoe groter de kans is dat je die kant op gaat. Check dus goed bij jezelf of je deze fillers voor jezelf neemt of omdat je denkt dat je anders niet meetelt bij andere mensen.

Moet ik me zorgen gaan maken als ik fillers heb?

Je hoeft niet gelijk in de stress te schieten als je dit leest terwijl je net bij je arts bent geweest voor een nieuwe dosis fillers. De fillers die in Europa gebruikt worden zijn resorbeerbaar. Dit houdt in dat je eigen lichaam ze uiteindelijk afbreekt. Als je de volgende keer dat je een afspraak hebt wat minder laat inspuiten zal het met de uiteindelijke filler fatigue wel meevallen. Dit komt dus omdat je lichaam er voor zorgt dat deze fillers geleidelijk worden afgebroken. Omdat je niet telkens te veel fillers laat inspuiten, zal je lichaam haar elasticiteit bewaren en heb je dus niet iedere keer meer fillers nodig om hetzelfde resultaat te behalen. Gebruik fillers dus met mate om er voor te zorgen dat je lichaam het aan blijft kunnen.

Wat te doen als ik filler fatigue heb?

Mocht je toch voor een te lange tijd teveel fillers gebruikt hebben en toch last hebben van filler fatigue zijn er gelukkig wel dingen die je er tegen zou kunnen doen. Een vampire lift, laserbehandelingen, en plasmalift zijn een paar opties. Als je last hebt van filler fatigue ga dan altijd naar een goede arts, die jou kan adviseren over wat voor jou de beste optie is.

Lees ook onze overige Blog artikelen
Scroll naar boven