• KWALITEIT
 • HYGIËNE
 • NATUURLIJK
 • PROFESSIONEEL

PRP (Platelet Rich Plasma)

Zonder operatie uw haargroei stimuleren? Of uw huid verstevigen en verstrakken? Dat kan met de innovatieve, veilige methode PRP. Deze afkorting staat voor Platelet Rich Plasma. Aesthetic Beauty Center is hierin gespecialiseerd. Na afloop ziet u er een stuk jeugdiger en stralender uit.

Het herstellend vermogen van uw eigen bloedplasma

Bij PRP wordt er plasma uit uw eigen bloed gefilterd en dit wordt weer geïnjecteerd in uw huid. De behandeling wordt daarom ook wel ‘Vampire facelift’ of ‘Dracula facelift’ genoemd. Plasma bestaat uit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Deze combinatie speelt een belangrijke rol bij regenererende processen in het lichaam (het tegengaan van veroudering). Door een injectable behandeling met PRP ontstaat er een activatie en regeneratie van de huid waardoor deze gladder, steviger en beter gehydrateerd oogt. Ook stimuleert het plasma de haargroei.

Toepassingen

Doorgaans wordt PRP toegepast voor:

 • Haarbehandelingen: stimulatie van de haargroei
 • Gezichtsbehandelingen: verjongen van de huid

-- FAQ (gekoppeld)

Meer informatie

De behandelprocedure

De behandelprocedure bestaat uit advies op maat, de administratieve afhandeling, afname van een kleine hoeveelheid bloed, de behandeling, het plannen van de volgende behandelingen en instructies van de arts.

Advies op maat

Voor de behandeling krijgt u advies op maat tijdens een vrijblijvende intake van 10 minuten. De arts luistert naar uw wensen en bespreekt met u de mogelijkheden. Daarna volgen nog een paar administratieve afhandelingen. U kunt ook een vrijblijvende intake plannen zonder dat daar een behandeling op volgt. 

Voor de behandeling

Bij de PRP gezichtsbehandeling is het belangrijk dat u 30 minuten van tevoren aanwezig bent, want we zullen uw gezicht, indien gewenst, insmeren met een verdovende crème. Bij de PRP haarbehandeling bent u 15 minuten van tevoren aanwezig. Voor de behandeling neemt de arts een kleine hoeveelheid bloed af. Dit bloed wordt vervolgens vijf minuten lang gecentrifugeerd. Door het centrifugeren ontstaat gefilterd plasma waar onze arts vervolgens mee zal werken. Dit plasma bestaat uit een hoge concentratie bloedplaatjes, inclusief de actieve groeifactoren.

De behandeling

Tijdens de behandeling injecteert de arts de bloedplaatjes samen met het plasma opnieuw oppervlakkig in de huid. Dit doet hij met een dun naaldje. De behandeling duurt ongeveer 10 minuten.

Voor een optimaal resultaat bij de haarbehandeling raden we u het eerste jaar 3 tot 6 behandelingen aan. Na 1 behandeling zal u al resultaat zien, maar na 3 maanden is dit resultaat maximaal. Vervolgens kunt u een tweede pakket overwegen van 3 behandelingen, indien de eerste 3 behandelingen goed resultaat hebben gegeven. Tussen de behandelingen zitten ongeveer 5 weken. Voor een consistent resultaat is het verstandig het tweede jaar iedere 6 maanden langs te komen en daarna 1 keer per jaar. 

Bij de gezichtsbehandeling adviseren we 3 behandelingen in het eerste jaar. Na 1 behandeling kan het effect al zichtbaar zijn, maar na 3 behandelingen is het effect maximaal. Tussen deze behandelingen zitten ongeveer 5 weken. Om het resultaat te behouden is het van belang in de jaren daarna 1 keer per jaar langs te komen. 

Na de behandeling

Het is belangrijk dat u na de behandeling de instructies van de arts strikt opvolgt. Het kan zijn dat u de eerste dag last hebt van roodheid, blauwe plekjes en een zwelling. Dit trekt binnen een paar dagen weg. Gedurende 4 tot 6 weken doen de groeifactoren hun werk, daarna ziet u resultaat.

Veelgestelde vragen

Hoeveel bloed zal de arts afnemen?

De arts zal gemiddeld 15 milliliter bloed afnemen. Dit is afhankelijk van het soort behandeling. Hiervan zal u achteraf niets merken. 

Is een PRP-behandeling risicovol?

Nee, we werken heel veilig. De arts werkt in een klinische omgeving en scheidt de bloedplaatjes uit het bloed met een centrifuge. De kans op infecties is overigens zeer gering omdat uw eigen bloed wordt gebruikt. 

Wanneer mag ik geen PRP-behandeling ondergaan?

 • Als u lijdt aan een bloed- of plaatjesstoornis.
 • Als u lijdt aan een chronische leveraandoening. 
 • Als u een infectie heeft.
 • Bij sommige hart- en vaatziekten is het risicovol.

Is de PRP-behandeling pijnlijk?

Deze behandeling kan als pijnlijk worden ervaren, aangezien het vaak om een groot behandeloppervlak gaat en er vrij veel prikjes worden gegeven. Sommige delen kunnen moeilijk verdoofd worden met de verdovingscrème, zoals je hoofdhuid. Je gezicht is over het algemeen met de verdovingscrème vrij goed te verdoven.  

Wat zijn de bijwerkingen?

De eerste paar uur zal uw hoofd een beetje rood worden. Dit trekt vanzelf weg. Soms treedt de volgende dag een kleine zwelling op rond de behandelde zones. Voorkom druk op het behandelde gebied. 

Welke voordelen heeft een PRP-behandeling?

Het is een niet-chirurgische behandeling, uiterst veilig en de resultaten zijn positief. Het herstel na de behandeling is vlot en het definitieve resultaat zal er natuurlijk uitzien. 

Bij welke vormen van haaruitval is PRP effectief?

 • Alopecia
 • Broos of beschadigd haar
 • Erfelijke kaalheid bij mannen en vrouwen

Moet ik verdoofd worden voor deze behandeling?

Bij een gezichtsbehandeling wordt uw gezicht met verdovende crème ingesmeerd. 

-

Maak een afspraak

Geïnteresseerd geraakt in één van onze behandelingen?
Maak direct online een afspraak met één van onze artsen!

Maak een afspraak Bekijk de prijzen

Scroll naar boven