Neem voor aanpassingen aan de header contact op met de Servicedesk via servicedesk@dewerkendewebsite.nl of 010 - 85 00 670
Laserontharing op het gezicht is een niet-invasieve medische procedure waarbij een lichtstraal (een laser) wordt gebruikt om haar uit het gezicht te verwijderen.
Het kan ook op andere delen van het lichaam worden gedaan, zoals de oksels, benen of bikinilijn, maar op het gezicht wordt het vooral rond de mond, kin of wangen gebruikt. Het is een veel voorkomende procedure.
Er was een tijd dat laserontharing het beste werkte bij mensen met donker haar en een lichte huid, maar nu is het, dankzij de vooruitgang in de lasertechnologie, een geschikte procedure voor iedereen die ongewenst haar heeft dat ze graag willen verwijderen.
Laserontharing werkt door via laser licht naar het haarzakje te sturen, dat wordt geabsorbeerd door het pigment, of melanine, in het haar. Daarom werkte het oorspronkelijk het beste bij mensen met donkerder haar.
Wanneer het licht door het pigment wordt geabsorbeerd, wordt het omgezet in warmte, wat de follikel feitelijk beschadigt.
Nadat de laser het haarzakje heeft beschadigd, verdampt het haar en een volledige behandelingsronde later groeit het haar niet meer terug.
Laserontharing kan ingegroeide haartjes helpen voorkomen en bespaart tijd die normaal gesproken wordt besteed aan harsen of scheren.
Voordat de laserontharingsprocedure begint, wordt het gezicht grondig gereinigd en kan er een verdovende gel op het behandelgebied worden aangebracht. Je krijgt een veiligheidsbril om te dragen.
De behandelaar richt de laser op het aangegeven gebied. De meeste patiënten zeggen dat het gevoel aanvoelt als een elastiekje dat tegen de huid klikt, of als zonnebrand. Het kan zijn dat u de geur van verbrand haar ruikt.
Omdat het gezichtsgebied kleiner is dan andere delen van het lichaam, zoals de borst of benen, zal laserontharing van het gezicht over het algemeen vrij snel gebeuren, soms binnen 15-20 minuten.
Je kunt overal op het lichaam laserontharing ondergaan, en het is voor de meeste mensen veilig. Het wordt echter aangeraden dat zwangere mensen geen enkele laserbehandeling ondergaan, inclusief laserontharing.
Laserontharing kan overal op het gezicht worden gedaan, bijvoorbeeld:
Geïnteresseerd geraakt in één van onze behandelingen? Maak direct een afspraak met één van onze behandelaars!
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer