-

PRP BEHANDELING HAAR

Een PRP behandeling voor het haar biedt een geweldige uitkomst voor mensen met haaruitval. Als je last hebt van haaruitval is dit natuurlijk ontzettend vervelend. Je kunt er erg zelfbewust en onzeker van worden en het kan een negatieve invloed hebben op je dagelijkse leven. Gelukkig zijn er steeds meer behandelingen die hier een positieve bijdrage aan kunnen leveren. Een van de behandelingen die steeds vaker wordt toegepast is de PRP behandeling voor het haar.

Bij Aesthetic Beauty Center passen wij deze PRP behandeling ook toe. PRP staat voor platelet rich plasma, dit betekent bloedplaatjes rijk plasma. De PRP zit vol met groeifactoren die een positieve invloed hebben op je haar en hoofdhuid. De arts neemt een paar buisjes bloed van je af en vervolgens scheiden we het PRP in je bloed van de rest van je bloedcellen. We maken dus gebruik van de positieve eigenschappen van jouw eigen bloed. Door de haarzakjes te voeden met PRP wordt de natuurlijke groei van de haarzakjes bevordert. 

HET PLASMA WORDT VERVOLGENS MET EEN HELE DUNNE NAALD GEÏNJECTEERD IN JE HOOFDHUID. 

Het is wel belangrijk dat je je ervan bewust bent dat er helaas geen wondermiddel bestaat tegen haaruitval. PRP kan zeker een positief effect hebben, maar kale plekken op je hoofd zullen niet op magische wijze weer vol groeien met haar. Als je er met realistische verwachtingen ingaat kunnen we samen een mooi resultaat bereiken. 

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN PRP BEHANDELING?

Wat de PRP behandeling wel doet is het bevorderen van de natuurlijke haargroei, verbeteren van de doorbloeding en het sterker maken van dun en beschadigd haar. Al deze dingen bij elkaar kunnen al een wereld van verschil zijn voor jouw dunner wordende haar. Ook kan een behandeling preventief gebruikt worden bij haaruitval.

We snappen best dat het idee van naalden in je hoofd laten prikken niet gelijk heel aanlokkelijk klinkt. Echter wordt deze behandeling door onze patiënten niet als heel pijnlijk ervaren, het is meer een lichtelijk vervelend gevoel. 

Niet iedereen komt in aanmerking voor een PRP behandeling, als je bijvoorbeeld een actieve infectie hebt op je hoofdhuid zullen we geen PRP behandeling toepassen. Ook diabetici en mensen met stollingsstoornissen komen niet in aanmerking. 

Mocht je je afvragen of je in aanmerking komt voor een behandeling, bel dan vooral even naar onze kliniek. Wij zullen je uitgebreid te woord staan en informeren over de mogelijkheid tot een PRP behandeling en eventuele andere behandelingen die jou zouden kunnen helpen. 

Je kunt na de behandeling gelijk weer lekker naar huis, de behandeling is niet zo heftig dat je nog even zou moeten blijven. De hoofdhuid kan wat gevoelig zijn en licht gezwollen maar over het algemeen is er weinig sprake van echte napijn na een behandeling. 

Een voordeel van een PRP behandeling is dat het gedaan wordt met je eigen bloed. Dit maakt de kans op infecties erg klein en het herstel verloopt vlot. 

REGELMATIG LATEN BEHANDELEN VOOR EEN ULTIEM RESULTAAT

Het effect van een PRP behandeling is wel tijdelijk, over het algemeen gesproken tussen de 12 en de 15 maanden. We raden dus aan om regelmatig een herhaal behandeling te doen bij ons. 

Als je denkt dat het weer tijd wordt, maak dan vooral een afspraak en dan kunnen we samen kijken wat we voor je kunnen betekenen. Het kan ook zo zijn dat we de eerste periode meerdere behandelingen achter elkaar aanraden. Maar dit is echt afhankelijk van jouw haar en hoofdhuid en dus voor iedereen verschillend. Dit is ook iets wat onze arts tijdens het intakegesprek met je zal bespreken. 

Mocht je nou denken dat zo’n PRP behandeling wel eens iets voor jou zou kunnen zijn, neem dan contact met ons op. De arts kijkt dan bij een intakegesprek hoe jouw hoofdhuid eruit ziet, wat je wilt bereiken met de behandeling en wat wij denken dat er te bereiken valt. Op deze manier komen we samen tot een behandelplan en kunnen we aan de slag.

Lees hier onze overige blog artikelen
Scroll naar boven